"Oluja" prestigla "Avatar": Rekordna gledanost filma koji govori o stravičnom progonu Srba

25.01.2023

08:45

0

Uskoro i premijera u Republici Srpskoj

"Oluja" prestigla "Avatar": Rekordna gledanost filma koji govori o stravičnom progonu Srba
Premijera filma "Oluja" - Copyright Promo/Soul Time Media/Nikola Žakula

Jedan od najiščekivanijih filmova u modernoj srpskoj kinematografiji, "Oluja", koji posle 28 godina otkriva istinu o Srbima prognanim iz Krajine, premašio je sva očekivanja kada je reč o gledanosti!

Posle samo par dana prikazivanja u nekoliko gradova u Srbiji film je ostvario brojku od gotovo 30.000 gledalaca, što je skoro tri puta više nego što u Srbiji trenutno ima najgledaniji film na svetu, "Avatar".

Sever Zolak/Nikola Žakula
 

Probijeni brojni rekordi

Samim tim, ako je kod nekoga i postojala sumnja da će zbog težine teme i tragičnih scena gledaoci u manjem broju biti u stanju da odgledaju ovaj film ne samo da se nije obistinila, nego je "Oluja" u prvih nekoliko dana probila brojne rekorde, ističu producenti “Oluje”.

- Prve večeri prikazivanja "Oluja" je bila najgledaniji film u bioskopima, da bi se trend nastavio i narednog dana, tako da je za vikend ostvarena izuzetna brojka od 30 hiljada gledalaca, dok je "Avatar" istovremeno imao 11.000.

Divan je osećaj da publika to prepoznaje i da možemo da stanemo rame uz rame sa takvim blokbasterom kakav je Avatar i da budemo najgledaniji.

Jasno je da ovde nije reč samo o izuzetno velikom filmu za srpsku istoriju, već i o bioskopskom hitu svetskog kalibra - rekao je Vladan Anđelković iz "Omega" produkcije, po čijoj ideji je i nastao film.

Promo/Soul Time Media/Nikola Žakula
 

Sledi prikazivanje u regionu

Prikazivanje "Oluje" tek treba da počne u regionu gde se očekuje velika gledanost, naročito u Republici Srpskoj gde će uskoro biti održana i zvanična premijera.

- Srećan sam zbog ovakvih brojki na samom startu prikazivanja u bioskopima. Nama jeste bio cilj da se ne zaboravi ova tragedija našeg naroda i ovo je dokaz da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Posebno sam srećan što mlađa populacija ima dobre reakcije na film "Oluja" i što dolaze u tolikom broju da pogledaju našu priču -rekao je Miloš Radunović, scenarista i reditelj filma.  

“Oluja” je priča o događajima koji su prethodili i tokom same agresije hrvatskih snaga na Republiku Srpsku Krajinu u avgustu 1995. godine.

Tada je sa područja Severne Dalmacije, Like, Korduna i Banije sa vekovnih ognjišta prognano najmanje 250 hiljada Srba.

24sedam/Goran Sivački
 

Drama ispričana iz ugla običnog čoveka

Reč je o drami o ratu ispričanoj iz ugla običnog čoveka Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kome je odrastao sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću.

U želji da spreči dalje napade na selo, gde je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu, sa ciljem da uništi neprijateljsko gnezdo odakle se napada selo.

U toj bici za opstanak, naši junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka matici, ka Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike