Gala koncert za Dan zaljubljenih: Romantično putovanje kroz najlepše ljubavne teme

12.02.2023

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika će imati priliku da preko dva sata uživa u poznatim arijama, duetima i orkestarskim delima

Gala koncert za Dan zaljubljenih: Romantično putovanje kroz najlepše ljubavne teme
Orkestar SNP - Copyright Promo/M. Erdelji

Dan zaljubljenih se približava, a najstariji srpski teatar pobrinuo se da, za ljubitelje klasične muzike, priredi veliki Gala koncert koji će biti upriličen 14. februara u 19 sati, na sceni „Jovan Đorđević”.

Pored toga što će program biti bogat i šarenolik, sa temom ljubavi, ono što je još značajno za ovaj romantični koncert je što će upravo on označiti početak plodonosne saradnje sa Nacionalnom Operom Temišvar.

Promo/M. Erdelji
 

Tako će se uz soliste Opere, Orkestar, Hor i Balet Srpskog narodnog pozorišta, na koncertu naći solisti iz Temišvara Narcisa Brumar, Lacrimioara Cristescu, Cosmin Ilfrim i Cristian Balasescu, pod dirigentskom palicom maestra Dejana Savića.

Biće izvedena dela Bizea, Kalmana, Pučinija, Verdija, Dvoržaka, Lehara i mnogih drugih velikih kompozitora.

Nezaboravno veče za publiku

Direktorka Opere SNP Sandra Milankov najavila je da će Gala koncert povodom Dana zaljubljenih biti poseban, te da će publika preko dva sata imati priliku da uživa u poznatim arijama, duetima i orkestarskim delima, na najlepšu temu na svetu.

- Dan zaljubljenih je idealna prilika za odlazak na romantičan Gala koncert, a divan je povod za nas da priredimo publici nezaboravno veče. Publika voli Gala koncerte, uvek je sala puna. Vodeći se misijom da ispunimo želje naših posetilaca, rešili smo da uvrstimo više ovakvih koncerata u program. Istovremeno obeležavamo početak naše umetničke saradnje sa Operom Temišvar. Svakako bi ovaj koncert mogao biti početak nove tradicije - istakla je Milankov i dodala da je važno pružiti publici podršku.

Promo/V. Veličković
 

- Pored opere, operete i mjuzikla bitno je imati i Gala koncerte na repertoaru. To mogu biti tematski, ali i koncerti najpoznatijih arija, treba samo biti kreativan i smisliti svaki put nesto novo i razbiti monotoniju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike