Stjepan Hauser: Loš dečko postaje buntovnik sa violončelom (FOTO)

26.09.2022

16:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Vizuelni umetnik i superzvezda violončelista donosi nam vrhunski muzički šou praćen njemu svojstvenim scenskim efektima, koje savršeno uklapa sa svojim romantičnim zvukom i stilom sviranja

Stjepan Hauser: Loš dečko postaje buntovnik sa violončelom (FOTO)
profimedia-0673714042 - Copyright Stjepan Hauser/Profimedia

„Loš dečko“ među instrumentalistima i jedan od članova „2Cellos“, poznat kao Hauser, najavljuje svoju dugo očekivanu, prvu svetsku solo turneju - "Rebel with a Cello" (Buntovnik sa violončelom), u okviru koje će 24. oktobra sledeće godine nastupiti u beogradskoj Štark Areni.

Vođen uspehom poslednje i u rekordnom roku rasprodate turneje „2Cellos“, ovaj vizuelni umetnik i superzvezda violončelista donosi nam vrhunski muzički šou praćen njemu svojstvenim scenskim efektima, koje savršeno uklapa sa svojim romantičnim zvukom i stilom sviranja.

Stjepan Hauser Promo/Stjepan Hauser Tour
 

Virtuoz, čiji se stil izvođenja opisuje kao eklektičan, na jedinstven način prkosi pravilima ustaljenog muzičkog izraza, pokoravajući svet i stvarajući armiju fanova jedinstvenim uparivanjem violončela sa kontrastnim žanrovima.

Njegovo kultno izvođenje numere „Smooth Criminal“ Majkla Džeksona napravilo je od njega internet senzaciju i još važnije, pozicioniralo ga je kao jednog od najtalentovanijih svetskih instrumentalista 21. veka.

Hauser obećava pravu senzaciju i neponovljivo iskustvo na svojoj prvoj solo turneji. U svoj nastup uključuje sve što su njegovi fanovi upoznali i zavoleli kroz njegove vizuelne koncepte i medijske prezentacije, poput veoma popularne „Beach Party“ i „Alone Together“, ali i novi nivo transformacije ritmičnog retro zvuka u moderne plesne numere sa njegovog novog solo albuma „The Player“ koji je dostupan širom sveta.

Stjepan Hauser Promo/Stjepan Hauser Tour
 

Stjepanov uspeh doseže dalje od miliona pratilaca na Jutjubu, Fejsbuku i Instagramu, sa posvećenom međunarodnom bazom obožavatelja koja nastavlja da raste. Sa milijardama audio strimova i video pregleda na društvenim mrežama, hrvatski violončelista je fenomen koji povezuje virtuoznost sa čistom strašću. Za Hauserove fanove, možda je to jednostavno njegova sposobnost da ujedini generacije ljubitelja muzike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike