"Ovo je samo početak": Stefanu Milenkoviću uručeno najvrednije priznanje Novog Sada

02.02.2023

12:00

0

Proslavljeni violinista je izjavio da je ponosan na ovu nagradu

"Ovo je samo početak": Stefanu Milenkoviću uručeno najvrednije priznanje Novog Sada
Stefan Milenković - Copyright Promo/Banja Luka Fest

Svetski poznatom violinisti Stefanu Milenkoviću, svečano je juče uručena Februarska nagrada za 2022. godinu, povodom Dana grada Novog Sada.

Najviše gradsko priznanje Milenkoviću je dodeljeno za doprinos u realizaciji projekta Grad Novi Sad - Evropska prestonica kulture, kao i svetska umetnička i profesionalna ostvarenja koja neguju i afirmišu klasičnu muziku.

Stefan Milenković
Antonio Ahel/ATAImages
 

Stepenica i odskočna daska za dalje

Stefan Milenković je istakao da je ponosan na ovo priznanje i da je to dokaz da radi nešto dobro.

- Smatram ovo samo početkom. Svako priznanje znači nešto, kao što sam i rekao, to je proces, nije destinacija i nije kratkoročan projekat. Ovo je stepenica i na neki način odskočna daska za dalje - rekao je Milenković.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naglasio je da je grad bogat onoliko koliko prijatelja ima, i najavio sklapanje novih sporazuma sa novim gradovima.

Stefan Milenković Antonio Ahel/ATAImages
 

- Dobitnik nagrade je svetski poznat čovek Stefan Milenković, muzičar koji je upravo odabrao i prepoznao Novi Sad kao grad koji je dobar za život, koji raste i razvija se - istakao je Đurić.

Februarsku nagradu Skupština Grada Novog Sada dodeljuje kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada, koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike