Film koji ima više glumaca od "Sutjeske" i "Bitke na Neretvi": Muzička bajka Gorana Bregovića (FOTO/VIDEO)

27.01.2023

18:45

0

Najveći domaći projekat u poslednjih 50 godina

Film koji ima više glumaca od "Sutjeske" i "Bitke na Neretvi": Muzička bajka Gorana Bregovića (FOTO/VIDEO)
Ekipa filma "Kruna" - Copyright Promo/Jadranka Ilić

Snimanje serija i filma "Kruna" stiglo je do polovine, a novinari zajedno sa ekipom 24sedam bili su u prilici da posete set filma na brodu "Kompas - River siti". Premijera filma se očekuje u oktobru ove godine, dok će serija biti emitovana na kanalu Superstar.

Reč je o muzičkoj bajci sa elementima trilera i prema rečima kreatora najvećom projektu domaće produkcije u poslednjih 50 godina. Oni su se našalili izjavivši da se u njemu pojavljuje  više glumaca nego u filmovima "Sutjeska"  i "Bitka na Neretvi".

Promo/Jadranka Ilić
 

U brojnoj glumačkoj ekipi su glumci: Igor Benčina, Vanja Ejdus, Sonja Kolačarić, Vuk Kostić, Stefan Bundalo, Iva Štrljić, Jana Ilić Milić, Branislav Zeremski, Gordan Kičić, Srđan Todorović, Sergej Trifunović, Petar Strugar i mnogi drugi.

Dragan Jovanović kralj čerge

Jednu od ključnih uloga igra i naš poznati glumac Dragan Jovanović, koji u ovom filmu i peva, a muziku za film je radio Goran Bregović. Ujedno ova muzika će biti i sastavni deo njegovog novog albuma namenjenog svetskom tržištu. U filmu se pojavljuje i Rambo Amadeus.

Promo/Jadranka Ilić
 

Dragan Jovanović je izjavio da je lik kojeg igra, jedan od najplemenitijih kojeg je do sada igrao.

- Tumačim lik Romana, kralja čerge. Vremenski okvir priče proteže se na preko 30 godina i za svo to vreme, kao kralj pesme i muzike, nikad svojevoljno nisam napravio nijedan zvučni zapis svog muzičkog izvođenja. Moj lik nadilazi konzervativno i odlazi u sferu autističnog u svojoj samodovoljnosti. Strog, pravičan i neosporan kao autoritet, vladam čergom zajedno sa svojom ženom - naveo je on.

Zvezda filma ćerka Gorana Bregovića

Po prvi put na filmu se pojavljuje i ćerka Gorana Bregovića, Una Bregović. Ona je novinarima predstavljena kao zvezda filma.

Kako je izjavila u "Kruni" ima prvu ulogu u našem filmu kao i da je jako zadovoljna što radi sa ekipom koja ju je jako lepo prihvatila.

- Dolazim sa velikim osmehom i dosta stvari sam naučila od drugih glumaca. Gamajun je nestvarna ona je mitsko biće. U snu ona Mikiju probudi humanost koju je izgubio - ispričala je  ona o svom liku.

Priča o uspehu koji ne znači ništa dobro

Film "Kruna" je priča o uspehu, međutim uspeh ne znači da će vam uvek doneti nešto dobro.  

Priča prati život četvoro muzički nadarenih vršnjaka koji osamdesetih godina prošlog veka beže iz doma za nezbrinutu decu, jer im uprava ne dozvoljava da pevaju i sviraju.

Kada se upuste u nepoznato, upoznaće Romana - kralja muzike, koji će im promeniti živote.

Mnogo godina kasnije, doći će na prag velike slave i popularnosti, a njihovi zaveti iz detinjstva biće zaboravljeni. Svaki uspeh sličan je drugom, ali je svačiji pad priča za sebe.

Promo/Jadranka Ilić
 

U dramatičnom finalu, u pokušaju da spasu šta se spasti može, shvatiće da sve što im je ostalo jeste ono što su bili jedni drugima.

Lik Igora Benčine osovina cele priče

Glumac Igor Benčina je izjavio da odavno nije pročitao nešto tako duhovito kao ovaj scenario.  

- Moj lik Miki je osovina cele priče, čovek koji je izdao prijatelje, braću, sestre, zarad svoje ambicije i fiks ideja - naveo je Benčina.

 Teodora Milin igra devojčicu Gitu koja u domu za siročad čini deo četvoročlanog benda, koji se bez podrške uprave a u želji za sviranjem i pevanjem odlučuje za bekstvo.

Odraslu Gitu igra Vanja Ejdus koja je navela da  je scenario, uzbudljiv i maštovit.

- Gita je srce i stara duša ekipa koja pokušava do kraja da sačuva pravdu i održi grupu zajedno, i da ne poklekne pred svim slomovima i padovima - ispričala je Ejdus o svom liku.

Nada Macanković opasna žena

Nada Macanković je navela da je u prethodnom Nikitovićevom filma "Četiri ruže" ostvarila svoju najznačajniju filmsku ulogu, a pošto je reditelj vidi kao negativca, u "Kruni" igra opasnu ženu, PR menadžera.

Film „Kruna“ se realizuje u produkciji Telekoma Srbija, Kinooko filma i 100 Strong Production, a direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija, Aleksandra Martinović navela je da se ovaj film izdvaja po žanru koji kod nas do sada nije rađen, a s obzirom da Telekom želi da ponudi što raznovrsniji sadržaj, onda je bila logična odluka da podrži ovakav film.

- Sigurna sam da će zbog svog kvaliteta, kako glumačkog tako i muzičkog, i ovaj projekat doživeti internacionalizaciju, budući da se naši sadržaji već gledaju na pet kontinenata širom sveta. Očekuju nas brojne nove premijere, nove sezone dobro poznatih serija i drago mi je što zajedno sa svim ovim talentovanim ljudima podižemo lestvicu kvaliteta domaće kinematografije - zaključila je.

Promo/Jadranka Ilić
 

Snimanje filma “Kruna”, u režiji Vasilija Nikitovića, počelo je tokom oktobra prošle godine u Beogradu i okolini.

Film nastaje pod okriljem produkcijskih kuća “Kinooko film” i “100 Strong Production”, uz koprodukciju Telekoma Srbije, a podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Filmskog centra Srbije.

 Ovaj filmski projekat dobio je podršku FCS-a u novembru 2021. godine na konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike