Tanja Bošković: Crna ženo, šta radiš i dokle?

20.01.2023

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

„Imam 70 godina ali i dalje mogu da skočim, poletim, da ludujem, igram i pevam“, ističe glumica

Tanja Bošković: Crna ženo, šta radiš i dokle?
Tanja Bošković - Copyright Tanja Bošković ATA Images/Antonio Ahel

Čuvena predstava "Suze su OK", u kojoj glavnu ulogu igra Tanja Bošković, vraća se na scenu "Raša Plaović" Narodnog pozorišta 30. januara.

Glumica je tim povodom izjavila da je odigravši prvu premijeru predstave rađene po knjizi Mirjane Bobić Mojsilović, 16. marta 1999. godine, pomislila da će se nešto loše desiti i usledilo je NATO bombardovanje 24. marta.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Mi smo nastavili da igramo „Suze su OK“. Posle toga smo iz neobjašnjivih razloga, jer je gledalište uvek bilo, „skinuti“ sa repertoara. Iz Narodnog pozorišta smo otišli u Zvezdara teatar. I evo, ponovo ćemo je odigrati na maloj sceni „Raši Plaović“ - istakla je umetnica.

Tanja se jako raduje "melodrami u kojoj ima mnogo smeha i suza", koja ne liči na prvu izvedenu predstavu, jer se s vremenom menjao njen oblik, broj učesnika i tekst, "ali komad nije i nije radost“.

Tanja Bošković Promo/Vojislav Danilov Feki
 

Ozbiljno posrnem ali uvek nastavim dalje

Boškovićevoj je u maju prošle godine uručena nagrada za životno delo "Žanka Stokić" i ona ističe da to doživljava kao odgovornost da čuva uspomenu na veliku glumicu.

- „Žanka je velika“, lepa nagrada i obaveza. Moja mama mi je čak rekla: 'Ni do jedne tvoje nagrade mi nije bilo stalo osim do 'Žanke'. I hvala ljudima koji su mi je dodelili. Moglo je da se desi i da je bolje, pametnije, radnije glumice dobiju. Ponekad se i zastidim što sam je ja dobila, ali je radost ogromna.

24sedam/Goran Sivački
 

Tokom svoje karijere Tanja Bošković se trudila da uvek pruži svoj maksimum, a vera u Boga ju je naučila da bude vedra, da svaka muka mimo nje prođe tako što se prosto nije obazirala na ono što bi moglo da je muči.

- Ozbiljno posrnem, a kad se to desi umem da se otresem, očetkam, ustanem i vozi dalje - naglasila je glumica koja se prisetila da je svojevremeno igrala sa Zvonimirom Rogozom, rođenim 1885. godine, kad i Žanka, dok je nedavno glumila sa koleginicom Minom Nenadović rođenom 2000. godine.

24sedam/Goran Sivački
 

- Zdravlje me služi da igram, a planiram da igram dugo - navela je Tanja.

Sujetna bezobraznica

Prema njenim rečima, tokom karijere je dobila i više nego što je zaslužila - ljubavi, nežnosti, sreće i dobrih prilika, a igrala je sa kolegama su joj se dopadali, kao i sa onima koji nisu.

- Nekad se desi da se hemije ne podudare i prosto ne možete. Dešavalo se da sa glumacima koji su mi se dopadali i koje sam volela da gledam, kako stanem na scenu - nešto ne mogu. I zato se stvaraju ansambli u pozorištima. Zato je jako važno da živimo zajedno, da se navikavamo jedni na druge i da se podržavamo, da imamo crvenu liniju ispod koje ne idemo - smatra Tanja Bošković.

Promo/Hercegnovsko pozorište
 

Glumici je bilo "najteže pobediti lenjivicu, sujetnu bezobraznicu u sebi koja je smatrala da joj je dato da menja svet".

- Najlakše je bilo voleti pozorište, pobediti prepreke na koje nailazite. Nije jednostavno, ali veoma sam srećna i zadovoljna što sam došla u situaciju da mirno mogu da kažem - 70 godina imam ali i dalje mogu da skočim, poletim, da ludujem, igram i pevam.

Tanja Bošković ATA Images/Antonio Ahel
 

U skladu sa tim osvrnula se na mjuzikl "Flešdens" Pozorišta na Terazijama u kome je kolega Ivan Mihailović "uhvati za ruku i nogu i okrene tri puta oko sebe".

- Letim po sceni. Čujem uzdahe u sali. Misle ljudi: „Crna ženo, šta radiš i dokle?“. Ali ja to volim, u tome zaista uživam - zaključila je glumica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike