Prvu epizodu "Vere" pogledalo više od milion gledalaca: Špijunska priča se sve više komplikuje

27.01.2023

12:00

0

Inspirisana istinitom pričom o mladoj lepotici, srpskoj Mata Hari

Prvu epizodu "Vere" pogledalo više od milion gledalaca: Špijunska priča se sve više komplikuje
Film "Vera" - Copyright Promo/Nebojša Babić

Na Prvom programu RTS-a počelo je prikazivanje serije „Vera“ - špijunskog trilera sa elementima melodrame, sa Jovanom Stojiljković u naslovnoj ulozi.

Serija je inspirisana istinitom pričom o mladoj lepotici Veri Pešić - srpskoj Mata Hari, a prvu epizodu pogledalo je 1,2 miliona gledalaca.

Vera je, posle razočaranja u mladalačku ljubav, iz malog mesta došla u Beograd puna snova o životu iz holivudskih filmova.

Promo/RTS
 

Turbulentno vreme

Ubrzo je postala saradnica jugoslovenske, nemačke, francuske i engleske obaveštajne službe.

- Bilo je to veoma turbulentno vreme - kaže Bojan Žirović, koji u seriji tumači ulogu engleskog diplomate i trgovca Tomasa Džordža Meplbeka.

Kako dodaje, Meplbek je živeo u Srbiji od kraja Prvog svetskog rata, bio je oženjen Srpkinjom i zastupao je engleske interese. Za njega je Vera obavila svoj prvi špijunski zadatak.

Promo/RTS
 

Vera se sve više zapliće u probleme

- Radnja je veoma zanimljiva. U prvim epizodama, špijunska priča je još uvek jednostavna, ali se dalje komplikuje, a Vera se sve više zapliće u probleme i ne zna kojoj će se strani prikloniti - otkriva glumac Bojan Žirović.

Mlada glumica Lenka Petrović, koja glumi Verinu najbolju drugaricu Smilju, kaže da joj je bilo fascinantno da vidi kako se ljudi oblikuju u tim ratnim okolnostima i kako moraju da donose nimalo lake odluke.

- Smilja je mlada devojka koja u tim okolnostima za vrlo kratko vreme postaje zrela žena. Bila mi je veoma inspirativna za tumačenje i izazovna da na taj način razmišljam i sebe stavim u te okolnosti - ističe glumica.

Promo/RTS
 

Serija "Vera" emituje se vikendom na Prvom programu RTS-a od 20 časova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike