Nakon uspeha filma stiže kontroverzna serija o Veri Pešić: Sve tajne srpske Mata Hari (FOTO)

12.01.2023

17:30

0

Radnja prati period neposredno pre Drugog svetskog rata i tokom njega

Nakon uspeha filma stiže kontroverzna serija o Veri Pešić: Sve tajne srpske Mata Hari (FOTO)
Jovana Stojiljković i Nikola Kojo u filmu "Vera" - Copyright Produkcija GFC

Špijunski triler s elementima melodrame inspirisan istinitom pričom o srpskoj Mata Hari, Veri Pešić koju igra Jovana Stoiljković, biće premijerno emitovan vikendom od 21. januara na Prvom programu RTS-a od 20h.

Koscenaristi serije od 10 epizoda su Kristina Đuković i Nedeljko Kovačić, koji je potpisan i kao reditelj.

Radnja prati period neposredno pre Drugog svetskog rata i tokom njega.

Promo/Nebojša Babić
 

Devetnaestogodišnja lepotica, Vera Pešić, iz Sijarinske banje, posle razočaranja u mladalačku ljubav sa komunistom Milivojem Perićem (Viktor Savić), puna nade i snova o životu iz holivudskih filmova, koje je obožavala, dolazi u Beograd i ubrzo postaje saradnica jugoslovenske, nemačke, francuske i engleske obaveštajne službe.

Intiman život Vere Pešić

Paralelno sa akcionom, špijunskom linijom radnje, fokus je I na Verinoj intimnoj, psihološkoj drami u kontekstu tajne njenog porekla, koja formira njene odnose s muškarcima u privatnom životu i špijunskoj karijeri.

Produkcija GFC
Nikola Kojo

Priča koju donosi serija "Vera" nudi ozbiljan i žanrovski moderan tretman jedne fascinantne a manje poznate epizode iz naše istorije.

Rasvetljavajući kroz fikciju istorijski lik jedne snažne, nezavisne žene, nekarakteristične za balkansko podneblje, serija se oslanja na veoma aktuelan trend promovisanja glavnih junakinja – heroina, kako na filmu tako i na televiziji.

Produkcija GFC
 

Pored Jovane Stojiljković i Viktora Savića zapažene uloge u seriji “Vera” igraju Petar Zekavica (nemački oficir Karl Kraus), Nikola Kojo (Tanasije Dinić), Aleksandar Srećković Kubura (major Slavko Radović), Nebojša Dugalić (general Borivoje Mirković), Viktor Savić, Vuk Kostić (Radoslav Đurić), dok se Tihomir Stanić (vojvoda Kosta Pećanac) pojavljuje u ulozi Verinog oca.

U ovoj seriji važne uloge tumače i Anita Mančić, Bojan Žirović, Zlatija Ocokoljić Ivanović, Nikola Vujović, Andrej Jemcov, Miona Marković i Milica Tomašević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike