Šokantna ispovest rezervnog engleskog princa od danas u celom svetu: Ovo su najskandalozniji detalji (FOTO)

10.01.2023

09:01

0

Kontroverzan život, bes i gorčina princa Harija pretočeni su u knjigu koja će zauvek promeniti istoriju britanske kraljevske porodice

Šokantna ispovest rezervnog engleskog princa od danas u celom svetu: Ovo su najskandalozniji detalji (FOTO)
Memoari princa Harija - Copyright Profimedia

Princ Hari možda nikada neće postati engleski kralj, ali je zato sebi zasigurno obezbedio mesto u istoriji oženivši se razvedenom američkom glumicom tamne puti, izdavajanjem iz kraljevske porodice, iseljenjem sa britanskog ostrva i, konačno, objavljivanjem svojih kontroverznih i šokantnih memoara "Spare" (Rezervni).

Profimedia
 

I dok je svet željno iščekivao da sve pikantnosti o kraljevskom životu sazna iz dokumentarca "Hari i Megan" za koji su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa dobili 100 miliona dolara i koji je bio u samom vrhu gledanosti na Netfliksu, princ Hari je sve sačuvao za svoje memoare "Spare" koji danas izlaze zvanično iz štampe.

Knjiga će biti objavljena na 15 jezika i vredi 35 miliona funti.

Privatni kraljevski razgovori i intimni detalji

Informacije iz memoara, koji su nekim slučajem juče prvo objavljeni u Španiji, uoči velikog španskog praznika Tri kralja, su već procurile u javnost, a mnogo toga je princ otkrio u brojnim intervjuima poslednjih dana. 

Kako prenose svetski mediji koji su se dokopali memoara u Španiji, Hari prenosi privatne kraljevske razgovore, svađe sa bratom, ljubavne veze ali i potpuno intimne detalje iz svog života poput opisa mesta prvog seksualnog iskustva sa 17 godina.

Jedna od najšokantnih stvari, ali ne i jedina, su i detalji sa venčanja Vilijama i Kejt na koje je Hari došao sa "promrzlinama penisa".

Profimedia
 

Princ je krenuo na putovanje do Severnog pola zajedno sa četvoricom bivših vojnika koji su bili povređeni u Avganistanu. Tako je prikupio dva miliona funti za dobrotvornu organizaciju "Walking with the Wounded" tokom trinaestodnevnog putovanja koje nije prošlo bez padova.

U svojoj knjizi je otkrio da se, dok je stajao uz brata tokom njegovog venčanja, 29. aprila 2011, još uvek oporavljao od povreda.

- Dok su uši i obrazi već zacelili, penis nije. To je iz dana u dan postajao sve veći problem - napisao je Hari, a prenosi Page Six.

Ubio je 25 boraca pobunjeničke grupe

Međutim, ono što je najviše šokiralo svetsku javnost je priznanje da je ubio 25 boraca pobunjeničke grupe dok je služio za britansku vojsku u Avganistanu.

Ovaj detalj otkrio je britanski Dejli Telegraf koji je, navodno, dobio kopiju španske verzije knjige.

John Stillwell, Pool Photo via AP, File
 

- Moj broj je 25. To nije broj koji me ispunjava zadovoljstvom, ali me ni ne sramoti - piše Hari. U drugom delu, on je citiran kako opisuje talibanske pobunjenike kao „šahovske figure“ skinute sa table, a ne kao ljude.

Prinčevi komentari izazvali su oštru reakciju pripadnika vojne zajednice, dok vodeće ličnosti iz sveta bezbednosti smatraju da bi mogli da ugroze njegovu bezbednost i da britanskoj vojsci daju lošu reputaciju.

Zašto je nosio nacističko odelo

Takođe, Hari je u svojim memoarima otkrio zašto je nosio nacističko odelo kada je imao 20 godina i kada je ceo svet bio zgrožen ovim činom.

Kako je rekao, na to su ga nagovorili princ Vilijam i njegova tadašnja partnerka, a danas supruga princeza Kejt, kao i da su se ''valjali po podu od smeha'' kada su ga u toj uniformi prvi put videli.

Profimedia
 

Kako navodi Njujork post, tada je princ pitao za savet Vilijama i Kejt da li da obuče nacističku uniiformu ili da se maskira u pilota.

- Pozvao sam Vilija i Kejt i upitao za mišljenje. Nacistička uniforma, rekli su. Kada su me videli, oboje su urlali od smeha. Rekli su da izgleda gore i mnogo smešnije od trikoa koji je Vilijam trebalo da obuče, što je, naravno, bila poenta - napisao je princ Hari.

Britanski smisao za crni humor

Profimedia
 

Hari u svojim memoarima navodi da ga je otac, kralj Čarls III, često mučio šalama o „pravom ocu".

- Tata je voleo da priča priče, a ovo je bila jedna od najboljih na njegovom repertoaru. Uvek bi završio sa naletom filozofiranja... Ko zna da li sam zaista princ od Velsa? Ko zna da li sam ja uopšte tvoj pravi otac - napisao je vojvoda od Saseksa.

Prema njegovim rečima, "njegov otac bi se smejao sopstvenoj izuzetno nesmešnoj šali, s obzirom na glasine koje su tada kružile, da je moj stvarni otac jedan od maminih bivših ljubavnika major Džejms Hjuit. Jedan od pokretača ove glasine bila je narandžasta kosa majora Hjuita.

Princeza Dajana sa prinčevima Vilijamom i Harijem/Profimedia
 

Paparaci u odrazu stakla autobomila u kome je poginula Dajana

Izgleda da nije samo Čarls koristio crni humor. Tokom sahrane kraljice Elizbete našalio sa svojim bratom, rekavši mu "mi bar znamo ovaj put" aludirajući na sahranu priinceze Dajane.  

Hari opisuje i trenutak saznanja za pogibiju svoje majke u saobraćajnoj nesreći.

Čarls, za kog Hari kaže da nije bio dobar u pokazivanju osećanja ni u „normalnim okolnostima", nije ga zagrlio, piše princ.

Profimedia
 

Hari je kasnije prošao kroz tunel u Parizu u kom je njegova majka poginula, nadajući se da će mu taj put razjasniti okolnosti pod kojima je princeza Dajana stradala, ali je umesto toga donela nove sumnje u zvaničnu verziju njene smrti.

On je naveo da je tražio da vidi fotografije nesreće kao i tajni Vladin dosije.

- Video sam odraze svih paparaca u prozoru, a zatim i krajeve njene plave kose, spuštene na naslon sedišta - piše Hari u svojim memoarima.

Pokušaj da stupi u kontakt sa mrtvom majkom

Dajana, odnosno njeno odsustvo, jedna je do glavnih okosnica priče.

Naziv memoara "Spare" (rezervni) ukazuje na primedbu navodno izrečenu posle Harijevog rođenja.

Profimedia
 

Princ piše da je imao 20 godina kada je saznao da je njegovo otac rekao njegovoj majci „da mu je podarila naslednika i rezervu."

- Divno. Odradila si tvoj deo posla.

Hari, koji Dajanu zove „mamicom", posećuje ženu sa posebnim moćima koja bi mogla da stupi u kontakt sa mrtvom princezom.

Prinčevi Vilijam i Hari na sahrani princeze Dajane/Profimedia
 

Hari je i dalje sanjao da će mu se majka vratiti i možda pojaviti u tajnosti, noseći plavu periku i tamne naočare.

- Možda će se pojaviti ovog jutra - mislio je.

Otkrio je da je dugo verovao da je njegova majka lažirala sopstvenu smrt, kako bi pobegla od medija i da će se jednog dana vratiti po Vilijama i njega. 

Zla maćeha Kamila

Kada je njegov otac upoznao Kamilu sa sinovima, Hari kaže da se plašio zle maćehe. On u knjizi navodi da su princ Vilijam i on molili oca da se ne ženi Kamilom.

Hari navodi da se brinuo da će ona jednog dana postati njegova „zla maćeha", ali da su Vilijam i on bili voljni da joj oproste u „srcima" ukoliko bi uspela da usreći njihovog oca.

Profimedia
 

Princ u knjizi opisuje i raspravu sa bratom, do koje je došlo posle sahrane vojvode od Edinburga 2021. godine.

On navodi da je Čarls stao između sinova i rekao: "Momci, molim vas... nemojte da mi poslednje godine pretvarate u očaj."

Danas Hari smatra da je za sve "kriva" upravo Kamila.

Rehabilitacija imidža maćehe

Vojvoda od Saseksa je razgovarao sa voditeljem CBS News Andersonom Kuperom, koji ga je ispitivao o nekoliko navoda koje je izneo o Kamili na stranicama knjige.

Pozivajući se na legendarni intervju iz 1995. godine u kojem je princeza Dajana rekla da je Kamila „treća osoba u njenom braku“, Hari kaže da je to priznanje pretvorilo sadašnju kraljicu u "zlu maćehu", ističući da joj je trebalo da rehabilituje svoj imidž, što ju je učinilo opasnom. 

AP Photo/Frank Augstein, Pool
 

On optužuje Kamilu da „trguje informacijama“ sa medijima u pokušaju da objave više pozitivnih priča o njoj, pre nego što je senzacionalno sugerisao da će njene „veze“ sa medijima završiti tako što će „ljudi ili tela ostati na ulici“ .

U pasusu u svojoj autobiografiji, vojvoda od Saseksa piše:

- Ubrzo nakon naših privatnih sastanaka sa njom, počela je da razvija svoju dugoročnu strategiju, kampanju usmerenu na brak i s vremenom, krunu (uz blagoslov našeg oca, pretpostavljali smo). U svim novinama su počele da se pojavljuju vesti o njenim razgovorima sa Vilijem, priče koje su govorile o puno malih detalja, od kojih nijedan nije dolazio od mog brata, naravno.

Zakasneli oproštaj od kraljice Elizabete

Hari je otkrio i poslednje reči koje je uputio svojoj pokojnoj babi, kraljici Elizabeti II, kada je sa zakašnjenjem stigao do njene samrtne postelje.

Šapatom joj je rekao da se „nada da će biti srećna“ i da će biti sa njegovim dedom, princom Filipom, koji je umro godinu dana ranije, i da joj se „divi što je ispunila svoje dužnosti do samog kraja“, misleći na njeno prisustvo na proslavi platinastog jubileja tog leta.

Andrew Matthews/Pool via AP
 

Od "voljenog" do "najvećeg neprijatelja"

Svog brata Vilijama Hari opisuje od "voljenog" do "najvećeg neprijatelja".

Gardijan je objavio ekskluzivne delove iz memoara, a u jednom od njih princ Hari opisuje fizički sukob između njega i princa Vilijama koji se dogodio pre tri godine.

Hari tvrdi da ga je brat zgrabio za okovratnik, pokidao ogrlicu i bacio na pod tokom rasprave u Harijevom londonskom domu.

Braća su se svađala zbog Harijeve supruge Megan koju je Vilijam nazvao „teškom", „nepristojnom" i „bezosećajnom."

Profimedia
 

Vojvoda od Saseksa piše da je njegov brat „poput papagaja" ponavljao „narativ štampe".

Mnogo toga je objavljeno iz memoara princa Harija koji danas zvanično izlaze iz štampe. Videćemo da li je to sve i da li postoji još nešto šokantnije od ovoga što je do sada objavljeno.

Ono što je sigurno je da posle zvanične objave knjige "Spare" u engleskim knjižarama u kraljevskoj porodici više ništa neće biti isto.

Jer, iako je Hari izjavio da želi da mu se "vrate otac i brat" postavlja se logično pitanje, kako je to moguće nakon svega ispisanog i izgovorenog?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike