Ko najviše strepi od 10. januara? Princ Hari najavljuje otkrivanje novih tajni (VIDEO)

03.01.2023

10:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Nakon kontroverznog Netfliksovog serijala stižu memoari vojvode od Saseksa

Ko najviše strepi od 10. januara? Princ Hari najavljuje otkrivanje novih tajni (VIDEO)
Princ Hari - Copyright Profimedia

Memoari princa Harija biće objavljeni 10. januara pod nazivom „Spare” (Rezervni/Rezerva), a naslov otkriva njegovu poziciju u kraljevskoj porodici od trenutka njegovog rođenja.

Knjiga je vredna 35 miliona funti i čitaoci širom sveta je sa nestrpljenjem očekuju.

Profimedia
 

Nakon kontroverznog Netfliksovog serijala „Hari i Megan“ koji je izazvao dramatične reakcije u celom svetu, a posebno u Velikoj Britaniji, vojvoda od Saseksa je u novom intervjuu rekao da „stvari nisu morale da se odigraju na ovakav način“ i da „želi porodicu, a ne instituciju“.

Želeo bih da mi se vrate otac i brat

U intervjuu, koji će biti emitovan u nedelju, 8. januara, dva dana pre izlaska njegovih dugoočekivanih memoara, princ Hari kaže da želi da mu se vrate njegov otac i brat, prenosi RTS.

- Želeo bih da mi se vrati otac. Želeo bih da mi se vrati brat - ističe Hari u kratkom trejleru koji najavljuje ovaj intervju za emisiju „News at Ten“ u produkciji ITV-a.

Profimedia
 

Takođe dodaje da „oni (palata) misle da je bolje da nas drže kao negativce“ i da nisu pokazali ni trunku volje da se pomire.

Snimljen u Kaliforniji, gde Hari i Megan Markl žive sa svoje dvoje dece, intervju će, kako se navodi u najavi, otkriti mnoge detalje o životu u i izvan kraljevske porodice.

Princ Hari dao je i intervju za CBS koji će takođe biti emitovan 8. januara.

Ćutanje je izdaja

U snimku iz intervjua objavljenom u ponedeljak ujutru, Hari kaže da je „ćutanje izdaja“ zbog navodnog neuspeha Bakingemske palate da odbrani njega i njegovu suprugu Megan Markl pre nego što su se povukli sa funkcije viših članova kraljevske porodice.

Dodaje da je pokušao da razgovore sa kraljevskom porodicom zadrži u privatnosti, ali da bi se borio protiv priča u tabloidima, bio je primoran da svoju zabrinutost iznose u javnost.

Profimedia
 

- Svaki put kada sam pokušao da to uradim privatno, bilo je brifinga i curenja i podmetanja priča protiv mene i moje supruge. Znate, porodični moto je „nikad se ne žalite, nikada ne objašnjavajte“, ali to je samo moto - rekao je princ Hari.

Objasnio i kako dolazi do tih „brifinga i curenja“:

- Oni će razgovarati sa novinarom. I taj novinar će bukvalno dobiti informacije na kašičicu i napisati priču. I na dnu će reći da su kontaktirali Bakingemsku palatu za komentar. Ali cela priča je komentarisanje Bakingemske palate. Dakle, kada se nama poslednjih šest godina govori: „Ne možemo dati izjavu da vas zaštitimo“, ali to radite za druge članove porodice, onda to postaje tačka kada je ćutanje izdaja - zaključio je princ.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike