Da li je "Kruna" više naklonjena Dajani nego Čarlsu: Zašto Kamili serija više nije zabavna? (FOTO)

28.11.2022

20:00

0

U petoj sezoni su zanemareni princezini skandali

Da li je "Kruna" više naklonjena Dajani nego Čarlsu: Zašto Kamili serija više nije zabavna? (FOTO)
Princeza Dajana i princ Čarls Profimedia - Copyright Profimedia

Kamila Paker, supruga kralja Čarlsa je pratila dosadašnje epizode "Krune" i smatrala ih je zabavnim, piše "Vanity Fair",  dok ih je tadašnji princ Čarls "krišom" gledao i jednom prilikom se na javnom događaju našalio na sopstveni račun izjavivši "nisam baš takav kakvog me prikazuju u "Kruni"".

Međutim, sa petom sezonom serije, koja je fokusirana na devedesete godine i razvod Dajane i Čarlsa, situacija se menja. Prema nekim izvorima kako prenosi "Vanity Fair", Čarls je odustao od gledanja pri samom kraju četvrte sezone, jer je prilično "neprijatna za gledanje".

"Vanity Fair", smatra da je peta sezona "Krune" mnogo više naklonjena Dajani jer se u njoj prikazuje gotovo stenogramski šokantan razgovor između Kamile i Čarlsa dok su potpuno zanemareni skandali princeze Dajane.

AP Photo/Martin Meissner
 

Koliko peta sezona "Krune" škodi imidžu kralja Čarlsa

U prvoj nedelji prikazivanja peta sezone "Krune" je zabeležila 100 miliona sati gledanja.

Ono što se sada nameće kao pitanje koliko će peta sezona naštetiti imidžu kralja Čarlsa, samo dva meseca pošto je stupio na presto.

- Ne vidim tu ništa pozitivno - kaže Seli Bedel Smit, autorka biografija Dajane, Čarlsa i kraljice Elizabete.

A zatim dodaje:

- Peta sezona sve više naginje ka Dajani nego Čarlsu. Izostavljene su Dajanine afere sa Barijem Manakijem, zaposlenim u zaštiti kraljevske porodice, Džemsom Hjuitom, za koga se spekulisalo da je Harijev otac, kao i sa Oliverom Hoarom, zbog kojeg je bila optužena za uznemiravanje "zivkajući ga i 300 puta dnevno".

Profimedia
 

Mitologija o Dajani jača nego ikad

Dok se u seriji čuje šokantan razgovor između Čarlsa i Kamile, u kojem kaže da "bi voleo biti u njenim pantalonama" izostavljen je razgovor između Dajane i Džejmsa Gilbija koji se dogodio tokom 1992, dok su princeza i princ Čarls još bili u braku, a mediji objavili transkript razgovora.

U razgovoru je Gilbi Dajani rekao da je voli.

Profimedia
 

- Izgleda da je mitologija o Dajani jača nego ikada - kaže Bedel Smit.

Ona smatra da je Piter Morgan, tvorac serije, izuzetno vešt u povezivanju dobro istraženih istorijskih detalja sa svojim fikcijom.

- Za većinu gledalaca to je nemoguće razmrsiti, a njegove fantazije postaju prihvaćena stvarnost. Čak i kad ima transkripte iz stvarnog života, on ekstravagantno izmišlja - smatra Bedel.

Međutim, kako ističe, za kralja tek stižu prave glavobolje kad princ Hari u januaru objavi svoje memoare.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike