Danijel Krejg kao gej detektiv u neodoljivim modnim kombinacijama: Zašto svi pričaju o filmu "Nož u leđa 2" (FOTO/VIDEO)

04.01.2023

20:00

0

Američka misterija inspirisana delom Agate Kristi počela je da se emituje na 23. decembra, a do sada ima 127 miliona sati pregleda

Danijel Krejg kao gej detektiv u neodoljivim modnim kombinacijama: Zašto svi pričaju o filmu "Nož u leđa 2" (FOTO/VIDEO)
Danijel Krejg - Copyright Profimedia

"Nož u leđa: Stakleni luk" nastavak filma "Nož u leđa" sa Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi detektiva Benoe Blanka postao je treći najgledaniji film svih vremena na Netfliksu.

Američka misterija inspirisana delom Agate Kristi počela je da se emituje na 23. decembra, a do sada ima 127 miliona sati pregleda.

Prva dva filma na Netfliksovoj listi i dalje zauzimaju filmovi "Red Notice" i "Don't Look Up" sa 209 miliona pregleda.

Profimedia
 

Od kupaćeg do lanenog odela

Nastavak filma "Nož u leđa" se fokusira na tehnološkog milijardera Majlsa Brona koji poziva prijatelje na svoje privatno ostrvo u Grčkoj, gde jedan od njih ubrzo umire pod nerazjašnjenim okolnostima.

Detektiv Benoa Blank susreće sa novim i zanimljivim likovima.

Interesantno je da je ovaj film doneo brojna osveženja ali i priznanje reditelja Rajana Džonsona da je detektiv Benoa Blank zapravo gej.

Jedan od razloga zašto je ovaj film privukao veliku pažnju gledalaca je i sam Danijel Krejg sa svojim raskošnim glumačkim talentom ali i različitim modnim kombinacijama u kojima savršeno izgleda. 

Od prugastog kupaćeg kostima do velikog dijapazona marama i pantalona od lanenog odela. U svakoj kombinaciji izgleda odlično.

Sve podseća na Maska

Iako je scenario napisan pre dve godine, čini se da nikad nije bio aktuelniji.

Film se dotiče aktuelnh fenomena tehnoloških milijardera. Mnogi se tako pitaju da li je lik "idiota milijardera" Majlsa Brona kojeg glumi Edward Norton baziran na Ilonu Masku.

Međutim više je onih koji smatraju bi Majls mogao biti parodija bilo kojeg bogataša koji je uveren da je nedodirljiv.

Takođe, film se dešava tokom pandemije i dok deketiv Blank koristi prikladnu masku za lice, lik Kejt Hadson koristi potpuno beskorisnu masku za lice, elegantnu i mrežastu inspirisanu onom koju je nosila Lana DeL Rej.

Hju Grant u filmu

U filmu se pojavljuje i Hju Grant, doduše veoma kratko, ali sasvim dovoljno da njegova scena ostaje upamćena. Umrljan brašnom i zauzet pečenjem hleba.

A u završnoj sceni glumica Janelle Monáe pozira kao Mona Liza.

Sve u svemu, očigledno da je nastavk prevazišao drugi deo, a fanove će sigurno obradovati vest da mogu da očekuju i treći deo ove franišize.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike