Keri Bredšo "bez se*sa", ožalošćeni psihoterapeut i nastavak krvožedne igre: Najiščekivanije serije u 2023. godini (VIDEO)

08.01.2023

19:01

0

Nikad više dobrih priča na svetskim striming servisima

Keri Bredšo "bez se*sa", ožalošćeni psihoterapeut i nastavak krvožedne igre: Najiščekivanije serije u 2023. godini (VIDEO)
Copyright Profimedia

Prošla godina je bila bogata dobrim serijama gotovo svih žanrova.

Netfliks polako gubi vodstvo ili bar nije više tako neprikosnoven u vođstvu među svetskim striming servisima.

Dizni plus i Aple TV imaju svoje adute koji ozbiljno mogu da ugroze vođstvo Netfliksa, ali tek je početak godine i videćemo šta nam ova godina donosi kada je reč o serijama.

Profimedia
 

Predstavljamo vam neke od najiščekivanijih u 2023.

Pedro Paskal zvezda "The Last of Us"

Od kreatora "Černobilja" stiže ekranizacija jedne od najhvaljenijih video igara, čija je premijera najavljena za 15. janauar. Priča nas vodi u apokaliptični svet 20 godina nakon uništenja moderne civilizacije.

Glavna zvezda serije je Pedro Paskal, koji igra Joela, jednog od preživelih.

On je unajmljen da prokrijumčari 14-godišnju devojčicu Ellie. Službeni sinopsis najavljuje da će njihovo putovanje Amerikom postati brutalna avantura u kojoj će morati da sarađuju kako bi preživeli.

Jednu od devet epizoda režirala je bosanska rediteljka Jasmila Žbanić.

Ćerka Džonija Depa u seriji "The Idol"

Tvorac Euforije Sam Levinson kreirao je još jednu ekstravagantnu seriju koja je potencijalni televizijski hit, a to je triler u kojem glume Lilly Rose Depp (ćerka Džonija Depa ) i velika muzička zvezda The Weeknd.

Oni su udružili snage u HBO-ovoj priči "The Idol", koja prati pop zvezdu u usponu i njenu vezu s vlasnikom tajnog kluba.

U ovoj, kako su je nazvali, najljigavijoj ljubavnoj priči u Holivudu sve pršti od ambicija, kokaina i spuštenih gaćica, ali iza privida glamura zapravo se krije mračna strana sveta koji proizvodi naše idole. Njega nastanjuju bolesni i izopačeni umovi.

Podzemlje Kopenhagena u "Copenhagen Cowboy"

Glas Zlatka Burića, najboljeg evropskog glumca za 2022. godinu, prema Evropskoj filmskoj akademiji, vodi nas kroz trejler danske serije "Copenhagen Cowboy".

Radi se o jednom od najiščekivanijih Netfliksovih projekata snimljenih u Evropi.

Osmislio ga je tvorac filmskog serijala Pusher - Nicolas Winding Refn.

Priča nas vodi kroz zlokobno kriminalno podzemlje Kopenhagena, gde pratimo mladu otpadnicu po imenu Miu, koja traži svog neprijatelja Rakel, nakon što je godinama posvećeno radila u tajnoj organizaciji.

Najkontroverznija "Squid Game 2"

Netfliksova najgledanija i najkontroverznija serija "Squid Game" završila je tako da nam je ostala dužna objašnjenje šta se dogodilo nakon što je glavni junak brutalne dečje igre seo u avion i ko stoji iza svega što mu je donelo novac i pretvorilo život u pakao.

Tvorac korejske senzacije je Dong-Hyuk, a glumce iz prve sezone opet ćemo gledati u istim ulogama.

Među detaljima koji su otkriveni je i to da strašna divovska lutka koja ubija ima "dečka" koji se zove Cheol-su, kao i da možemo očekivati veliki broj smrti. Netfliks nije objavio tačan datum izlaska 2. sezone, ali se zna da će se njena premijera dogoditi na jesen.

Komedija "Shrinking" sa Harisonom Fordom

Najveći adut striming servisa Apple TV+ je nesvakidašnja serija "Shrinking", koja obrađuje uvek zanimljivu temu psihoanalize. Komedija se sastoji od 10 epizoda, u glavnoj ulozi je Jason Segel, a veliko iznenađenje biće pojava Harisona Forda u televizijskoj produkciji.

Radi se o ožalošćenom terapeutu koji svojim pacijentima počinje da govori sve ono što zaista misli.

Ignorišući  poslovnu etiku, on zapravo dolazi do otkrića da uzrokuje velike promene u životima ljudi - uključujući i vlastiti život.

https://24sedam.rs/kultura/24-sata-kulture/140319/sokantan-detalj-iz-nastavka-serije-squid-game-obozavaoci-usijali-drustvene-mreze-fotovideo/vest

Porodica medijskog tajkuna u "Succession 4"

Priča o bezobrazno bogatoj porodici medijskog tajkuna Logana Raya prvi put se na malim ekranima pojavila 2019. godine, a od tada je dva puta nagrađena Emijem kao najbolja dramska serija.

Serija Jesseja Armstronga pre ovogodišnjih Emija u svoje nasleđe je upisala 48 nominacija i 10 prestižnih televizijskih nagrada, pa je logično da nam stiže i 4. sezona.

U njoj ćemo saznati šta se dogodilo nakon što je Logan Roy (Brian Cox) odlučio da proda Waystar RoyCo.

Njegova razmažena deca pokušaće da ga zaustave, ali šta će se zapravo dogoditi s medijskim carstvom - saznaćemo na proleće. Ono što je sigurno na neviđeno jeste da su još uvek disfunkcionalni i da puno psuju.

Adapatacija Marvelovog stripa u "Secret Invasion"

Jedan od najzvučnijih naslova planiranih za 2023. godinu je onaj koji najavljuje Disney+, a to je "Secret Invasion", nastao kao adaptacija Marvelovog stripa.

Seriju predvodi Semjuel l L. Džekson, koji će svoju ulogu Nicka Furyja dvanaesti put reprizirati u igranom projektu, otkako je prvi put tumačio lik u Iron Manu iz 2008. godine.

Partneri su mu Emilija Klark i australijski glumac Ben Mendelsohn, s kojim prati opasnu infiltraciju nasilne frakcije Skrullova na zemlji.

Trejler izgleda obećavajuće, a kad celoj ekipi dodamo i nagrađivanu glumicu Oliviju Kolman, serija "Secret Invasion" mora biti upisana u televizijski kalendar svakog iole ozbiljnog gledaoca.

"You", 4. sezona

Iz nekog razloga Nefliksova serija "You" zaslužila je pažnju globalne publike, a niko ne zna šta je bilo toliko privlačno u prodavaču knjiga koji uhodi žene i uzima pravdu u svoje ruke.

U poslednjoj sezoni fiktivni serijski ubica Joe Goldberg sa svojom suprugom Love i detetom preselio se u naizgled mirnu četvrt Madre Linda.

U novoj sezoni glumac Penn Badgley vraća se u ulozi Joea, a radnja se seli u London, gde on sada preuzima lažni identitet profesora Jonathana Moorea.

Profesor svoje predavanje započinje 10. februara uz veliku pretpostavku da će i ova lekcija iz života biti posebno krvava.

Vizuelno privlačna "The Mandalorian" 3. sezona

Globalna popularnost Diznijevog izleta u Lukasove "Ratove zvezda" ne jenjava pa fanovi željno iščekuju 3. sezonu priče koja se odvija pet godina nakon događaja iz klasika "Povratak Džedaja" iz 1983. godine.

Tizer otkriva da će se Mando/Din Djarin (Pedro Pascal) i Grogu u nekom trenutku ponovno udružiti sa The Armorer (Emily Swallow), dok se i dalje pokušava da pronađe način za iskupljenje zbog skidanja kacige.

Premijera 3. sezone "The Mandaloriana" zakazana je za 1. mart pa je sasvim sigurno da će proleće proći u znaku vizuelno privlačne serije s izvrsnim specijalnim efektima (i hvaljenja kritike).

Seksa u naslovu više nema "And Just Like That 2"

Nakon šest sezona, devedesetak epizoda i 2 filma jedan od najpopularnijih televizijskih projekata svih vremena prošle godine je otvorio novo poglavlje u životu tri junakinje (i to u šestoj deceniji života).

Seksa u naslovu više nema (serija nosi naziv And Just Like That), a nema ni Samante.

Serija se pokazala kao prilično razočarenje, ali zahvaljujući slavi prethodnika - vrlo gledano razočarenje, tako da nam stiže i druga sezona koju predvodi Sara Džesika Parker kao legendarna Keri Berdšo, sada autorka podkasta.

U 2. sezoni vraćaju se neka dobro poznata lica, koja će zakomplikovati živote naših najdražih televizijskih Njujorčanki.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike