Jedna od najvećih prevara u istoriji na Netfliksu: Priča o čudovištu sa Volstrita (VIDEO)

29.12.2022

16:00

0

Od investitorskog znalca do ozlogašenog osuđenika

Jedna od najvećih prevara u istoriji na Netfliksu: Priča o čudovištu sa Volstrita (VIDEO)
Berni Medof - Copyright Profimedia

Netfliks je za sledeću nedelju  4. januara, najavio dokumentarac o usponu i padu finansijera sa Volstrita Bernija Madofa, čoveka koji stoji iza jedne od najvećih prevara u istoriji, takozvane Ponzijeve šeme.

Priču o ozloglašenom Madofu ispričaće će reditelj i producent Joe Berlinger, kojem kriminalistička tematika nije nimalo strana.

Profimedia
 

Svedočanstava žrtava

Nakon filma "Krajnje poremećen, šokantno okrutan i zao", koji prati zločine serijskog ubice Teda Bundyja kao i dokumentarnog serijala "Razgovori s ubicom" , jednog od njegovih dokumentarnih serijala ostvarenih u žanru "true crimea", Berlinger ovoga puta u središte stavlja Ponzijevu prevaru zbog koje je Madof, koji je preminuo prošle godine, 2009 osuđen na čak 150 godina zatvora, piše The Hollywood Reporter.

Nadolazeći dokumentarac, koji uključuje svedočanstva žrtava ove prevare, kako se može videti u trejleru, perspektive istražitelja i uzbunjivača, u središte stavlja čoveka koji je, pošto je prevara razotkrivena, od investitorskog znalca, kako ga se prethodno doživljavalo, postao ozlogašeni osuđenik, čudovište sa Volstrita.

Profimedia
 

Jedan od najvećih lopova

Čak i nobelovac Elie Wiesel, čiju je fondaciju prevara oštetila, opisao ga je kao "jednog od najvećih lopova, lažljivaca i kriminalaca", piše Guardian.

Madofovom pričom dosad su se inspirisali razni umetnici.

Poslužila je, naime, kao inspiracija za miniseriju "Madoff" s Richardom Dreyfussom i Blythe Danner u glavnim ulogama, film "Čarobnjak za laži" u kojem Madofa i suprugu igraju  veliki Robert De Niro i Mišel Fajfer i drugi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike