Stravična istinita priča o medvedu koji je pojeo 40 kilograma kokaina: Jedna od poslednjih uloga Reja Liote (FOTO/VIDEO)

04.12.2022

12:01

0

Sve se odigralo 1985. godine u Čatahuči, nacionalnoj šumi u američkoj državi Džordžija

Stravična istinita priča o medvedu koji je pojeo 40 kilograma kokaina: Jedna od poslednjih uloga Reja Liote (FOTO/VIDEO)
Film "Cocaine Bear" - Copyright Profimedia

Pre tri dana je objavljen trejler za film "Cocaine Bear", jedno od poslednjih ostvarenja koje je pre smrti snimio glumac Rej Liota, a čija je premijera zakazana za februar sledeće godine.

U ovom filmu jedan medved predstavlja smrtonosnu pretnju za glavne protagoniste - policajce, kriminalce i grupu tinejdžera - nakon što u šumi pronađe i pojede paket kokaina.

Trejler u prvi mah obećava da pred sobom u najmanju ruku imamo fenomen poput franšize "Sharknado" koji je parodija na brojne horor filmove na temu ajkula, budući da se medved pod uticajem narkotika pretvara u pravu mašinu za ubijanje.

Profimedia
 

U prilog tezi da je ovo toliko loš film da bi zapravo mogao da bude izuzetno zabavan i gledan ide i činjenica da pored Liote, u njemu uloge tumače i Keri Rasel (serija "Felisiti") i Margo Martindejl ("Avgust u Okrugu Osejdž").

Droga vredna 20 miliona dolara

Međutim, najinteresantnije je to što je ova horor-komedija, uprkos bizarnoj premisi, zapravo zasnovana na istinitom događaju, doduše sa mnogo gorim posledicama po medveda, nego za ljude.

Istinita priča odigrala se 1985. godine u Čatahuči, nacionalnoj šumi u američkoj državi Džordžija. Baš na tom mestu srušio se avion koji je prevozio 20 miliona dolara vredan tovar kokaina.

I dok je policija tražila olupinu aviona, naišla je na lešinu velikog crnog medveda i to pored 40 iscepanih paketa kokaina.

Profimedia
 

U svakom od tih paketa bilo je oko kilogram droge koju je medved pojeo. Međutim, za razliku od dešavanja u filmu, pravi "kokainski medved" nije krenuo u krvavi pohod, nego uginuo od predoziranja.

- Medved je došao do njega pre nego što smo mi stigli. Otvorio je torbu izvadio kokain i predozirao se - rekao je tada Geri Garner iz Istražnog biroa Džordžije za agenciju AP.

Iskakanje iz aviona sa 40 kilograma kokaina

Ispostavilo se da je droga koju je nesrećna životinja pojela, bila deo velikog lanca krijumčarenja u koju je bio umešan i Endrju Tornton, bivši policijski istražitelj za narkotike iz Kentakija.

Tornton je malim avionom Cesna prevozio kokain, kada je zajedno sa "dragocenim tovarom" iskočio iz aviona s padobranom.

Međutim, pošto je reč o 40 kilograma droge, teret je bio preveliki i Tornton je poginuo, a avion se bez pilota srušio na teritoriju Džordžije.

Profimedia
 

Medved je i pre filma bio zvezda u Kentakiju, gde organizacija "The Kentucky for Kentucky" tvrdi da ima autentičnu verziju prepariranog "kokainskog medveda".

Navodno je istražitelj koji je radio autopsiju preparirao životinju i poklonio je Nacionalnoj rekreativnoj oblasti Čatahuči River, a zatim je ona nekako završila u zalagaonici i prodata pevaču Vejlonu Dženinsu.

Takođe je putovao do Las Vegasa, pre nego što će se 2015. "nastaniti" u Kentakiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: euronews.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike