Mirjana Karanović u potresnoj priči o odnosu majke i posinka sa posebnim potrebama: „Noć Helvera“ premijerno u BDP (FOTO)

25.11.2022

13:45

0

Glumica ističe da je u pitanju možda najbolja predstava koju je radila do sada

Mirjana Karanović u potresnoj priči o odnosu majke i posinka sa posebnim potrebama: „Noć Helvera“ premijerno u BDP (FOTO)
Predstava "Noć Helvera" - Copyright Promo/Kamerni teatar 55

Predstava "Noć Helvera" reditelja Dine Mustafića, sa glumcima Mirjanom Karanović i Ervinom Bravom u glavnim ulogama premijerno je sinoć izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu.

Karanovićeva i Bravo su se posle predstave poklonili publici dobivši zaslužene ovacije prepunog gledališta male scene "Predrag Pepi Laković".

Promo/Kamerni teatar 55
 

Najbolja predstava u karijeri

Glumica je izjavila da oseća veliko zadovoljstvo što igra dramu poljskog pisca Ingmara Vilkvista, koju veoma voli, i ističe da je u pitanju, možda, najbolja predstava koju je do sada radila.

- Zahteva maksimum glumačke veštine, mašte i emocija i ovo je jedina predstava koja traži od mene da u lik uđem cela, bez ostatka, čak i da dam više nego što neki put mogu - rekla je Karanovićeva.

Promo/Kamerni teatar 55
 

"Noć Helvera" se bavi začudnim odnosom majke i posinka sa posebnim potrebama, na isprepletanoj relaciji majka-dete, štićenik-tutor, brat-sestra, muškarac-žena, dželat-žrtva. Intimna drama odvija se u okruženju ojačanog totalitarizma tridesetih godina prošlog veka, čiji eho pojačava unutrašnje tenzije.

Od apsurda do katarze

Mirjana Karanović je naglasila da "Noć Helvera" ima veliki raspon od nečega što je "u početku malo komično, apsurdno, a onda prelazi u nešto veoma ozbiljno i dobija na kraju veliku katarzu".

- Retko se u pozorištu dešava da gledaoci i mi na sceni doživljavamo katarzu i zajedno budemo u tome - ističe glumica.

Promo/Kamerni teatar 55
 

"Noć Helvera“ igrana je od 2004. godine u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, gde je bila izuzetno popularna, gostovala je i punila gledališta širom regiona i sveta, osvojila brojne nagrade, a sada se njen život nastavlja u Beogradu.

Karanovićeva očekuje da će u srpskoj prestonici predstavu "svi shvatiti, a pogotovo osetiti". Repriza je zakazana za 25. novembar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike