Kako je Agata Kristi reagovala na kritiku o fizičkom izgledu: Dođavola, nemam još ni 60 godina!

17.11.2022

17:15

0

Slavna književnica je osećala pritisak da retušira svoje fotografije kako bi izgledala mlađe

Kako je Agata Kristi reagovala na kritiku o fizičkom izgledu: Dođavola, nemam još ni 60 godina!
Agata Kristi - Copyright Profimedia

Agata Kristi jedan je od najistaknutijih krimi autora engleskog govornog područja i dok njene knjige vole čitaoci širom sveta, i danas otkrivamo nove stvari o Kraljici zločina. Jedno pronađeno pismo pokazalo je kako je čuvena spisateljica reagovala na kritike na račun njenog izgleda.

Taj neprimereni komentar na račun Agatinog izgleda potekao je od Berta Mejera, koji je radio na scenskoj adaptaciji prvog romana o gospođici Marpl, „Ubistvo u parohijskom dvoru‟.

Profimedia
 

Nikome se ne dopadaju fotografije jer nisu retuširane

Mejer je pisao autorki kako bi je obavestio da na slikama za javnost izgleda kao da ima 70 godina, na šta je Agata odgovorila: „Sve su prilike, dakle, da se nikome ne dopadaju fotografije jer uopšte nisu retuširane? Uz sve te bore i linije na mojoj koži - ma dođavola - ja nemam 70, čak nemam još ni 60 godina!‟

Ono što je ovde interesantno je što je Kristi, dobrostojeća belkinja koja je živela u Britaniji sredinom 20. veka, osećala pritisak da retušira svoje fotografije i izmeni izgled kako bi izgledala mlađe, jer je društvo uvek forsiralo žene da izgledaju što je mlađe moguće.

Profimedia
 

Još bolnije je Gardijanovo tretiranje odgovora autorke kao dokaza njene naravi. Osim banalne opservacije na račun njene ličnosti, iz te prepiske bismo mogli uočiti činjenicu da je Bert Mejer, muškarac čiji je posao zapravo zavisio od dela Agate Kristi, uspeo da jednu od najuspešnijih žena Britanije svede samo na njen fizički izgled.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Laguna

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike