Skidanje na ulazu u muzej! U Parizu otvorena izložba za nudiste: Slike govore više od reči (FOTO)

17.11.2022

07:30

1

U ponudi se našlo 800 nudističkih karata koje su rasprodate u rekordnom roku

Skidanje na ulazu u muzej! U Parizu otvorena izložba za nudiste: Slike govore više od reči (FOTO)
Izložba za nudiste u muzeju Maillol u Parizu - Copyright Profimedia

Muzej Maillol u Parizu sklopio je partnerstvo sa Francuskom federacijom naturista čiji će članovi moći potpuno nagi da prisustvuju njihovoj izložbi "Hiperrealizam".

Izložba sačinjena od trideset živopisnih statua, uglavnom aktova, otvorena je prošle nedelje u ovom muzeju, koji joj je 13. stanica na šestogodišnjoj turneji započetoj u Muzeju lepih umetnosti u Bilbau. Ranije je gostovala i u Azerbejdžanu, Australiji i Tajvanu.

Profimedia
 

Među hiperrealističnim delima su, između ostalih, radovi Tonija Matelija, Ervina Vurma i Sema Džinksa, koji ilustruju kreativni napredak vajanja ljudske figure u poslednjih pedeset godina.

Skidanje na ulazu u muzej

„Ovaj događaj se poklapa sa naturističkim vrednostima. U tom kontekstu, mi se ne ’prikazujemo’ i ne razmećemo - mi jednostavno „jesmo’“, navodi se u saopštenju belgijske agencije Tempora koja je organizator izložbe zajedno sa Nemačkim institutom za kulturnu razmenu.

Iako je ovo prvi put da će se posetioci muzeja poskidati na ulazu, nije prvi put da ova umetnička dela gledaju goli ljudi. Prethodno su i galerije u Liježu i Lionu organizovale slične događaje za nudiste.

- Osećate da ste deo skulptura. Posetilac više nije nag, on je deo izložbe - izjavio je jedan od ranijih učesnika izložbe za ArtNet.

U ponudi se našlo 800 nudističkih karata koje su, prema saopštenju muzeja, rasprodate u rekordnom roku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: euronews.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike