Nisam mogao da verujem šta čitam kad sam dobio mejl: Šta je otkrila bivša Benksijeva devojka

22.10.2022

06:30

0

Na izložbi će biti prikazana potpuno nepoznata i veoma lična dela najpoznatijeg uličnog umetnika na svetu

Nisam mogao da verujem šta čitam kad sam dobio mejl: Šta je otkrila bivša Benksijeva devojka
Benksijeva dela - Copyright Profimedia

Do sada neviđena dela najpoznatijeg svetskog uličnog umetnika Benksija, koja uključuju rođendanske čestitke i reklamnu tablu, koje je on kreirao za svoju tadašnju devojku između 1994. i 1998. godine, biće prikazana na izložbi u Mančesteru, objavio je BBC.

- Jedna žena, koja je tražila da ostane anonimna, neočekivano je ponudila potpuno nepoznate radove na izložbi „Umetnost Benksija“ - rekao je kustos izložbe Mišel Borsma i dodao da je ponuda ovih "divnih i nepoznatih ranih Benksijevih dela bila iznenađujuća i zaista uzbudljiva“.

Benski / Profimedia
 

Izložba, koja će biti otvorena u Media City UK u Salfordu, okupiće 145 autentifikovanih umetnikovih radova, uključujući dobro poznata dela kao što su „Devojka sa balonom“ (2002), „Bacač cveća“ (2003) i „Rude Copper“ (2002).

Organizatori izložbe su rekli da je bivša partnerka anonimnog umetnika stupila u kontakt sa njima i ponudila radove nakon što je videla da izložba stiže u Salford. Tada su dobili ponudu da predstave riznicu ručno rađenih rođendanskih čestitki, flajera i reklamne table koju je Benksi oslikao za njenu prodavnicu korseta u Bristolu, dok su bili zajedno.

Benksi, Ljubav u korpi za smeće/Profimedia
 

- Nisam mogao da verujem šta sam čitao kada se mejl iznenada pojavio u mom sandučetu pre dve nedelje - izjavio je Borsma i rekao da je žena otkrila "mnogo detalja iz ranog života sada svetski poznatog umetnika", naglašavajući da će biti prikazana "potpuno nepoznata i veoma lična Benksijeva dela".

Borsma je rekao da je bio skeptičan da se zaista radi o Benksijevim ranim radovima, ali da je njegov tim uspeo da potvrdi autentičnost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike