Ovo me je sje*alo: Novi Netfliksov dokumentarac iznenadio gledaoce (VIDEO)

16.10.2022

04:25

0

Autor: Dejan Ćirić

Film prikazuje niz misaonih problema i eksperimenata, koji su objašnjeni na živopisne i zanimljive načine, s ciljem da se utvrdi jesmo li zaista sposobni da razumemo beskonačnost i da li ona uopšte postoji

Ovo me je sje*alo: Novi Netfliksov dokumentarac iznenadio gledaoce (VIDEO)
Copyright Pixabay

Novi Netfliksov dokumentarni film zbunio je gledaoce, nakon što je otkrio neke veoma teško razumljive koncepte o matematici i beskonačnosti, piše Unilad.

Dokumentarac „Putovanje u beskonačnost“ istražuje matematički koncept beskonačnosti koristeći niz disciplina uključujući teorijsku fiziku, matematiku, kosmologiju i filozofiju.

Podeljeno u niz poglavlja, ovo ostvarenje prikazuje niz misaonih problema i eksperimenata, koji su objašnjeni na živopisne i zanimljive načine, s ciljem da se utvrdi jesmo li zaista sposobni da razumemo beskonačnost i da li ona uopšte postoji.

Dokumentarac je izazvao mnoštvo različitih reakcija, ali se većina tviteraša slaže se da su satima nakon gledanja ostali pod utiskom.

"Upravo sam saznala da je sve ništa i moramo da razgovaramo", napisala je jedna korisnica.

 

 

"Pod utiskom sam. Pogledao sam dokumentarac i oduševio se. Preporučujem ga", objavio je drugi.

 

 

"Ovo me je sje*alo. Egzistencijalno znači da beskonačnost ne postoji ili sam ja pogrešno shvatio?", "Senzacionalan dokumentarac", "Gledam ’Putovanje u beskonačnost’ na Netfliksu i, čoveče, zaboravio sam koliko volim matematiku i nedostaje mi ovakav način razmišljanja. Zaista zanimljiva kombinacija filozofije i logike", neki su od komentara povodom ovog filma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike