Kakve tajne će otkriti memoari Alana Rikmana: Dnevnici koje je pisao 25 godina uskoro pred čitaocima (FOTO)

30.06.2022

14:45

0

Tekstovi obuhvataju njegova razmišljanja o sopstvenom životu, promenama u svetu, kao i sećanja na snimanje mnogih filmova

Kakve tajne će otkriti memoari Alana Rikmana: Dnevnici koje je pisao 25 godina uskoro pred čitaocima (FOTO)
Copyright Profimedia

Obožavaoci Alana Rikmana, poznatog po tumačenju Snejpa u serijalu o Hariju Poteru i Hansa Grubera u prvom delu filma „Umri muški“, ali i po mnogim drugim ulogama, moći će na najiskreniji mogući način da upoznaju svog omiljenog glumca, jer će do kraja godine biti objavljeni memoari umetnika koji je preminuo 2016. godine.  

Profimedia
 

Pod nazivom „Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman“, kolekcija beleški slavnog britanskog glumca obuhvata period od 25 godina njegovog života zabeleženih u 27 dnevnika. Čini se da je Rikman oduvek želeo da objavi memoare, u čemu ga je podržavala supruga Rima Horton, koja je i zaslužna za to što će njegovi dnevnici ugledati svetlost dana.

Ona je izlazak ovih memoara potvrdila krajem 2020. godine, a sada je objavljen i zvanični datum izlaska - 18. oktobar 2022.

 

Hortonova je izjavila da ovi memoari ne prikazuju samo Alana Rikmana glumca, već njegovu kompletnu ličnost, humor, umeće, pažnju koju je posvećivao detaljima i predanost umetnosti.

Slavni glumac je ručno pisao svaku svesku od 1990. godine.

Tekstovi obuhvataju njegova razmišljanja o sopstvenom životu, promenama u svetu, kao i sećanja na snimanje mnogih filmova.

Profimedia
 

Izdavač Canongate objavio je da je Rikman pisao dnevnike kao da je razgovarao sa nekim bliskim prijateljem i da oni daju fenomenalne vinjete - kratke, smislene uvide koji slikaju širu sliku i pružaju uvide ne samo u njegov, nego i život njegovih kolega i prijatelja.

Naglasili su i da su oni intimni, perceptivni i veoma smešni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike