24sedam u Plavom vozu sa ekipom predstave "Ubistvo u Orijent ekspresu": Ko bi mogao biti ubica? (FOTO/VIDEO)

13.09.2022

18:00

0

Ovog puta omiljenog detektiva Agate Kristi gledaćemo u pozorištu

24sedam u Plavom vozu sa ekipom predstave "Ubistvo u Orijent ekspresu": Ko bi mogao biti ubica? (FOTO/VIDEO)
ubistvo u orijent ekspresu (16) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Pre više od 100 godina, na književnoj sceni pojavio se jedan od najpoznatijih detektiva svih vremena Herkul Poaro. Od tada, ekscentrični izbeglica iz Belgije genijalnog uma, jajaste glave i uvoštenih brkova ne prestaje da osvaja svet svojom pojavom od krimi filmova, pa sve do TV serija.

Ovog puta omiljenog detektiva Agate Kristi gledaćemo u pozorištu, a igraće ga "glavom i bradom" naš poznati glumac Andrija Milošević. Jedna od najpoznatijih misterija u vozu Orijent ekspres dešava se u Srbiji, a poznati voz sneg će zaustaviti u Lazarevcu, umesto između Vinkovaca i Slavonskog Broda, kako je predvidela Agata Kristi u svom romanu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ekstravagnatnu i pomalo mističnu atmosferu kojom odiše cela predstava kao i čuveni roman koji je napisala Agata Kristi, osetila je i ekipa 24sedam koja je prisustvovala konferenciji za novinare koju je pozorište Boško Buha organizovalo u čuvenom Plavom vozu, u kojem su se vozili Tito i Jovanka Broz.

Istina, predstava neće biti odigrana u Plavom vozu, već na sceni UK Vuk Karadžić, sa fantastičnom scenografijom i kostimima, obećavaju iz pozorišta.

Ipak, ekstravagancija Plavog voza, glamur, čarolija i patina nekih prošlih vremena savršeni su uvod u sve ono što nosi ova predstava, koja nije nešto na šta smo navikli u našim pozorištima.

Čini se da je uloga Andrije Miloševića kao Poaroa najveće iznenađenje, bar za publiku, koja ga najčešće gleda u potpuno drugačijem izdanju.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Sudeći po samopouzdanju koje je odavao na konferenciji za novinare publika može da očekuje jednog drugačijeg, ali jednako lucidnog i genijalnog Poaroa.

- Nisam odavno igrao ovako uzbudljivu i kompleksnu ulogu u isto vreme. Uradio sam je po svom nahođenju. Zajedno smo napravili priču koja će vas oboriti s nogu. Bilo smo pomalo bezobrazni ne urušavajući osnovnu nit samog dela - rekao je Milošević, koga ćemo gledati u neverovatnoj fizičkoj transformaciji na samoj sceni u liku simpatičnog debeljuškastog detektiva.

Glumac je istakao da je tokom rada na ulozi napravio pravi rolerkoster emocija.

- Predstava je prokleto ekstravgantna, a u nekim momentima pomalo "poš" - istakao je Milošević.
Glumica Borka Tomović u predstavi igra lik Meri Debenham.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Temepretura celog komada je na povišenom nivou i svi likovi koji se pojavljuju su na ivici. Uzbudljiva je i za gledanje i za uživanje. Sigurna sam da će publika mnogo zavoleti ovu predstavu - rekla je glumica novinarima.

Lena Bogdanović, koja igra groficu Andrenji, izjavila je da su kostimi i scenografija raskošni i da je ceo proces kako je nastajala predstava, počevši od inicijalne ideje pa sve do kraja proba, bila čista magija.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Cela predstava nosi taj neki unutrašnji osećaj glamura. Zahvalna sam Darijanu Mihajloviću što nam je podario ovo igralište od predstave. Osećam se kao da igram na nekoj velikoj utakmici koju nikad nisam odigrala jer sam čudesno netalentovana za bilo koji sport. Osećam da smo stvorili jedno nežno čudo - rekla je glumica Jelena Trkulja, koja igra Helen Habard, dodajući da su sve kolege u predstavi "veliki carevi".

Viktor Savić koji igra pukovnika Arbatnota je izjavio da je dugo zajedno sa Andrijom Miloševićem maštao o ovakvom jednom trileru.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Drago mi je da su se kockice u Boško Buhi posložile. Publika obožava ovaj žanr i obožavaće ovu predstavu - uveren je Savić.

Glumac Stefan Bundalo, koji tumači Hektora Mekvina, izjavio je da je ovo sigurno jedna drugačija predstava.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Nakon hiljadu predstava koje ste gledali i koje ćete gledati u ovoj sigurno publika nije ta koja će biti okrivljena, već će biti dekektiv zajedno sa Poaroom - rekao je Bundalo.

Tekst "Ubistva u Orijent ekspresu" prevela je Ivana Dimić koja je izjavila da u ovom komadu nijedan glumac nikog ne imitira i da su svi autentični, a da je cela predstava strahovito napeta.

Premijera je 25. septembra na velikoj sceni UK “Vuk Stefanović Karadžić” u Beogradu, u produkciji teatra za decu “Boško Buha”.

Zakazane su i dve pretpremijere - 23. i 24. septembra, na istoj sceni, a sva izvođenja su uveliko rasprodata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike