Pobednici ovogodišnje Mostre: Kejt Blanšet sa ćerkom, Kolin Farel "opravdano odsutan" (FOTO/VIDEO)

11.09.2022

08:10

0

Na zatvaranju Festivala nastupio je Stjepan Hauser

Pobednici ovogodišnje Mostre: Kejt Blanšet sa ćerkom, Kolin Farel "opravdano odsutan" (FOTO/VIDEO)
profimedia-0721487342 - Copyright Kejt Blanšet Profimedia

Nagradu za najbolju glumicu na upravo završenom filmskom festivalu u Veneciji osvojila je Australijanka Kejt Blanšet za ulogu u filmu "Tar", dok je nagradu za najboljeg glumca dobio Irac Kolin Farel za ulogu u tragikomediji "The Banshee Of Inisherin" (Ostrvo duhova).

Kejt Blanšet Profimedia
 

Blanšetova u filmu "Tar" igra fiktivni lik Lidiju Tar, koja se smatra jednom od najvećih živih kompozitora/dirigenata i prvom ženskom glavnom dirigentskom palicom velikog nemačkog orkestra.

Ovo je prvi film Toda Filda u poslednjih 16 godina, a Kejt je uložila ogromne napore kako bi se pripremila za veoma zahtevnu ulogu. Sama je naučila nemački jezik, da svira klavir i diriguje orkestrom.

Paralelno, film "Tar" prikazuje i Lidijin odnos sa usvojenom ćerkom Petrom i pretvara se u alegoriju o uspehu, ali i prolasku vremena.

Sinoćnjoj dodeli nagrada Kejt Blanšet se pridružila i njena ćerka kao i njena majka. Tako su se na crvenom tepihu pojavile tri generacije.

Kolin Farel je dobio nagradu za ulogu u filmu  „Ostrvo duhova“. Radnja filma smeštena je na zapadnu obalu Irske i prati dva dugogodišnja prijatelja Padriga i Kolma koji su se našli u ćorsokaku nakon što je Kolm iznenada odlučio da okonča njihovo prijateljstvo.

Iako je prisustvovao samoj premijeri filma u Veneciji Kolin nije došao na dodelu narada već se obratio publici putem video poziva iz Los Anđelesa

Kolin Farel, Venecija 2022./Profimedia
 

- Želeo bih da se zahvalim svom plesnom partneru Brendanu Glisonu - poručio je Farel. Nagradu umesto njega je preuzeo reditelj filma Martin Makdone.

Na ceremoniji zatvaranja filmskog festivala u Veneciji nastupio je i poznati  violončelista sa ovih prostora Stjepan Hauser.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike