Kolin Farel i Vigo Mortensen o panici na snimanju filma „Trinaest života“: Užasne podvodne scene u pećinama (FOTO/VIDEO)

02.08.2022

16:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Sudeći po izjavama glavnih glumaca snimanje je bilo podjednako dramatično kao i akcija spasavanja dece u stvarnom životu koja se smatra jednom od najvećih u istoriji

Kolin Farel i Vigo Mortensen o panici na snimanju filma „Trinaest života“: Užasne podvodne scene u pećinama (FOTO/VIDEO)
glumci copy - Copyright Vigo Mortensen/Kolin Farel/Profimedia

Film „Trinaest života“ čuvenog reditelja Rona Hauarda govori o istinitom događaju koji je 2018. godine sa nevericom i strahom pratio ceo svet. U pitanju je akcija spasavanja dečaka i njihovog fudbalskog trenera koji su bili zarobljeni u poplavljenoj pećini Tam Lujang, na Tajlandu.

Glavne uloge u ovom ostvarenju igraju Kolin Farel, Vigo Mortensen, Džoel Edžerton, Tom Bejtmen i Pol Glison.

Premijera filma "Trinaest života"/Profimedia
 

Sudeći po izjavama glavnih glumaca snimanje je bilo podjednako dramatično kao i akcija spasavanja dece u stvarnom životu koja se smatra jednom od najvećih u istoriji.

Kolin Farel, koji glumi ronioca spasioca Džona Volantena, je na svetskoj premijeri filma za Entertainment Tonight otkrio da je imao veliki problem prilikom snimanja podvodnih scena i da ga je užasavalo to što nije mogao da vidi površinu vode.  

- Bilo je zastrašujuće. Ionako nisam dobar plivač, a morali smo da plivamo, gazimo vodu, ronimo i ostanemo na površini - rekao je glumac i dodao da je za potrebe filma izgrađena impresivna mreža pećina.  

Kolin Farel u filmu "Trinaest života"/Profimedia
 

- Bilo je oko četiri ili pet različitih pećina koje su se temeljile na topografiji Tam Lujanga na Tajlandu. Napunili su ih vodom, a mi bismo sišli dole i nismo mogli da se vratimo gore. Jednom rečju, užasavajuće - opisao je glumac svoje iskustvo sa snimanja.

Farel nije bio jedini koji je imao loša iskustva na snimanju ovog filma.  

Njegov kolega Vigo Mortensen, koji glumi stvarnog junaka Ričarda Stentona, ispričao je da je dobio napad panike prilikom snimanja određenih scena.

Vigo Mortensen i Džoel Edžerton u filmu "Trinaest života"/Profimedia
 

- Odjednom nisam mogao da dišem. Činilo se kao da dugo traje, a radilo se o samo nekoliko sekundi. Uspaničio sam se. Setio sam se svog treninga koji nije bio toliko komplikovan, ali u tom trenutku je bilo teško jasno razmišljati - otkrio je za magazin Pipl.

Film „Trinaest života“ se trenutno prikazuje u svetskim bioskopima, a na kanalu Amazon Prime Video biće emitovan 5. avgusta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike