Veličanstveni „Rigoleto“ u SNP: Željko Lučić impresivan na sceni na kojoj je pre 30 godina započeo karijeru (FOTO)

08.09.2022

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Dokaz da je ovo izvođenje bilo jedinstveno svakako predstavlja stojeći aplauz publike i oduševljenje koje niko nije mogao sakriti

Veličanstveni „Rigoleto“ u SNP: Željko Lučić impresivan na sceni na kojoj je pre 30 godina započeo karijeru (FOTO)
Rigoleto foto SNP V. Veličković__ - Copyright Željko Lučić, opera "Rigoleto" Promo/SNP/V. Veličković

Operski dragulj, koji od 2019. oduševljava novosadsku publiku, Verdijev „Rigoleto“ sinoć je bio poseban i izvanredan jer je u naslovnoj ulozi nastupio svetski priznati bariton Željko Lučić. Dokaz da je ovo izvođenje bilo jedinstveno svakako predstavlja stojeći aplauz publike i oduševljenje koje niko nije mogao sakriti.

Željko Lučić, opera "Rigoleto" Promo/SNP/V. Veličković
 

Željko Lučić kaže da je oduševljenje bilo obostrano, kao i da se nada da će se saradnja nastaviti u narednom periodu, upravo u SNP-u, gde je njegova karijera i počela pre 30 godina.

- Ova bina... mislim da se zaista ovde ništa nije promenilo. Znate li vi koji je to osećaj? 30 godina! Znate li kako je to prohujalo? Ne znam ni kako su prošle, ni gde su prošle, ja sam se vratio i zatičem sve isto, ništa se nije promenilo i zaista sam bio veoma uzbuđen, bilo mi je izuzetno prijatno - rekao je Lučić.

Željko Lučić, opera "Rigoleto" Promo/SNP/V. Veličković
 

Direktorka Opere SNP-a Sandra Milankov takođe nije krila oduševljenje zbog ovog događaja te najavila da će SNP u tom duhu i nastaviti.

- Ovaj događaj je jako značajan za SNP zato što nam gostuje svetska zvezda kao što je gospodin Lučić koji je jedan od najboljih baritona na svetu i jako je bitno da u našem pozorištu gostuju umetnici takvog kalibra, i da pružimo publici mogućnost da ih uživo sluša i gleda - rekla je Milankov.

Željko Lučić, opera "Rigoleto" Promo/SNP/V. Veličković
 

Upravnik SNP-a Aleksandar Stankov, izjavio je da, posle 18 premijera drame, opere i baleta i 60 hiljada gledalaca koji su prošli kroz SNP prošle godine, pozorište ima zadatak da se takav trend nastavi i unapredi.

- Uspešna sezona je iza nas, kako u pogledu umetničkih apekata, tako i po pitanju ulaganja u SNP, kako u sam objekat, tako i u umetnike. Premijerno je „Rigoleto“ postavljen 2019. godine, a ono što ovu predstavu čini posebnom je činjenica da naslovnu ulogu igra Željko Lučić koji je započeo svoju karijeru pre 30 godina upravo ovde. Ovo je veoma značajn događaj za nas i sigurni smo da su svi sladokusci opere uživali večeras - istakao je Stankov.

Rigoleto S. Doroški
 

Za dva dana, 10. septembra, u Beogradu na vodi, Željka Lučića i operu „Rigoleto“ gledaće i beogradska publika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike