Neverovatno, ali istinito: Njihovih zvezda još uvek nema na holivudskoj Stazi slavnih (FOTO)

20.03.2022

07:01

0

Dobijanje zvezde nije tako jednostavno, na to čak ne utiče ni to da li osoba ima Oskara, Gremija ili bilo koju drugu prestižnu nagradu

Neverovatno, ali istinito: Njihovih zvezda još uvek nema na holivudskoj Stazi slavnih (FOTO)
Copyright Sofija Loren/Profimedia

Holivudska Staza slavnih nastala je kao turistička atrakcija šezdesetih godina prošlog veka. Na njoj se nalazi preko 2.700 zvezdica.

Zvezdice su smeštene na trotoarima 15 blokova Holivudskog bulevara i tri bloka ulice Vajn u Holivudu u Kaliforniji. Na njima se nalaze imena muzičara, glumaca, reditelja, producenata, muzičkih i pozorišnih grupa, izmišljenih likova i drugih ličnosti.

Staza slavnih Holivud/Profimedia
 

Ko se ne nalazi na Stazi slavnih u Holivudu?

Dobijanje zvezde na Stazi slavnih nije tako jednostavno, na to čak ne utiče ni to da li osoba ima Oskara, Gremija ili bilo koju drugu prestižnu nagradu.

Kandidat prvo mora da bude nominovan, da pristane na nominaciju, a onda plati 40.000 dolara za zvezdu, piše Hola. Oni takođe moraju da prođu temeljno ispitivanje karijere, nagrada i dobrotvornog rada, da bi na kraju prisustvovali javnoj ceremoniji otkrivanja zvezde u roku od pet godina od njihove nominacije.

Ipak, niko ne bi mogao da pomisli da se imena ovih deset poznatih ličnosti još uvek nisu našla na Stazi slavnih.

Anđelina Džoli

Anđelina Džoli je jedna od najslavnijih holivudskih glumica. Ima tri nagrade Zlatni globus, dve nagrade Udruženja filmskih glumaca i Oskara.  Ipak, ona još uvek nema zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih. Razlozi za to nisu poznati.

Andželina Džoli Profimedia
 

Bred Pit

Kao i njegova bivša supruga, Bred Pit takođe tek treba da se pojavi na poznatoj stazi.

Bred Pit Profimedia
 

Leonardo Dikaprio

Leonardo je još jedna slavna ličnost bez zvezde na holivudskoj Stazi slavnih. Smatra se jednim od najcenjenijih holivudskih glumaca. Iako ta čast tek treba da bude dodeljena, 2019. je pokrenuta peticija da glumac „Titanika“ dobije svoju zvezdu.

Leonardo Dikaprio Profimedia
 

Bijonse

Popularna pevačica takođe nema svoju zvezdicu. Dobitnica je Gremija 28 puta,a prodala je preko 118 miliona ploča kao solo izvođač.

Bijonse, Profimedia
 

Madona

Madona nosi epitet kraljice pop muzike. Oborila je rekorde prodaje širom sveta i nema zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih. Pevačici je 90-ih godina ponuđena zvezda, ali je iz nepoznatih razloga odbila ponudu.

Profimedia
 

Džulija Roberts

Džulija Roberts je bila jedna od najplaćenijih holivudskih glumica tokom 90-ih. Međutim, ona je još jedna poznata ličnost koja je odbila ponudu u prošlosti. Međutim, 2019. godine Komisija za izbor na Stazi slavnih Holivudske privredne komore otkrila je da je Džulija novi potencijalni dobitnik. Međutim, ceremonija otkrivanja tek treba da bude zakazana.

Džulija Roberts Profimedia
 

Džordž Kluni

Džordž Kluni je nominovan za zvezdu još 2000-ih i prihvatio je ponudu, međutim, nije mogao da pristustvuje otkrivanju zvezde, što znači da ceremonija nije mogla da se održi.

Profimedia
 

Kanje Vest

Kanje Vest je još jedan priznati umetnik koji nije dobio svoju zvezdu.

Profimedia
 

Opra Vinfri

Opra se smatra za jednu od najmoćnijih žena na svetu. Redovno se nalazi na listi najuticajnijih ljudi na planeti. Ona tek treba da dobije zvezdu na Stazi slavnih.

Opra Vinfri/Profimedia
 

Robert de Niro

Robert de Niro ima sedam nominacija za Oskara i dve pobede.

Robert de Niro Profimedia
 

Međutim, takođe nema svoju zvezdicu u Holivudu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike