"Tražio sam od Klintona da bombarduje Srbiju": Boldvin u Beogradu hvalio Srbe na sva usta, pa otišao u Prištinu i okrenuo ploču!

21.07.2022

10:45

1

"Bio sam veliki pristalica zajednice u SAD koja je vršila pritisak na Klintonovu administraciju i gurala je da interveniše", izjavio je holivudski glumac

"Tražio sam od Klintona da bombarduje Srbiju": Boldvin u Beogradu hvalio Srbe na sva usta, pa otišao u Prištinu i okrenuo ploču!
juzni_vetar_22062022_0248 - Copyright Vilijam Boldvin ATA Images/Antonio Ahel

Samo nekoliko nedelja proteklo je od senzacionalnih naslova prepunih izraza oduševljenja slavnih američkih gostiju Beogradom i Srbijom, a glumac Vilijam Boldvin se, praktično pravo sa snimanja nastavka projekta "Južni vetar" u režiji Miloša Avramovića, uputio na Kosovo - i u potpunosti prilagodio priču novim domaćinima, i poslodavcima.

"Ja i Milošević" film je koji se snima već nekoliko godina i jednako dugo najavljuje kao "najnoviji kosovski kinematografski projekat koji je okupio glumačku ekipu poznatih holivudskih, evropskih i kosovskih glumaca".

Vilijam Boldvin i Miloš Biković ATA Images/Antonio Ahel
 

Među njima su, pored Vilijama Boldvina, koji se prošlog meseca sa Erikom Robertsom oduševljeno šetkao i fotografisao po Beogradu, i Žerar Depardje, Toni Robinson i Marija Gracija Kučinota. U režiji i prema scenariju Arbena Kastratija, ovaj film se bavi stvaranjem slučajnog heroja, prenosi albanski Juronjuz, za koji je Boldvin dao za nas ovde (makar trenutno) sasvim neočekivanu izjavu, koja ipak mnogo govori o čvrstini njegovih "uverenja" ili najpre, o (ne)poznavanju materije o kojoj priča.

Boldvin je, ističući da je, navodno, "upoznat sa dešavanjima na Kosovu i Balkanu, zbog čega mu je posebno drago što je deo ovog filma", rekao (a da ga niko nije vukao za jezik):

- Pažljivo sam pratio priču o tome šta se desilo ovde, u Bosni i na Kosovu. Bio sam veliki pristalica zajednice u SAD koja je vršila pritisak na Klintonovu administraciju i gurala je da interveniše. Voleo bih da se intervencija desila mnogo ranije.

Vilijam Boldvin/Profimedia
 

Istovremeno je sam dodao da mu ovo nije jedini projekat na Balkanu i pomenuo "Južni vetar" u srpskoj produkciji, govoreći o novim epizodama serije sa podnaslovom "Na granici", koje nastaju u produkciji "Arhangel digitala", "Režima", "Film distrikta" i "Telekoma Srbija", a pratićemo ih na Superstaru i RTS-u. Baš kao da čas pre toga nije bezmalo izjavio da je Srbiju i trebalo bombardovati!

- Radim na TV seriji u Srbiji koja se zove "Južni vetar" i onda ću se ponovo vratiti ovde da radim na nekim drugim projektima sa Arbenom, a imam i film koji treba da snimam u Severnoj Makedoniji - naveo je američki glumac, možda i nehotice otkrivajući koliko je zaista "upoznat sa dešavanjima" u ovom delu sveta, i koliko ceni čije gostoprimstvo.

Baš kao da nije, koliko u drugoj polovini juna, isto to srpsko gostoprimstvo uzdizao, hvaleći srpske ćevape i slikajući se sa našim filmskim umetnicima i radnicima, ali i najvišim predstavnicima vlasti poput ministarke Maje Gojković.

Vilijam Boldvin ATA Images/Antonio Ahel
 

- Znam da rat nije bio juče. Potrebno je mnogo vremena za oporavak. Ponosan sam na vaš narod koji je ponovo ustao svojom snagom i sa takvom strašću živi život - ispričao je on takođe za albanske medije.

Inače, sam film prištinskog reditelja, kako se navodi, "donosi događaje iz 2003. koji se poklapaju sa posleratnim periodom na Kosovu, a narativ glavnog junaka i njegov doživljaj događaja prožima se kroz film prenoseći tragediju, komične scene i stvarnost stanovništva koje živi u prvim danima slobode", a u bioskopima se očekuje 2023.

Vilijam Boldvin ATA Images/Antonio Ahel
 

- Kao žrtve svoje gostoljubivosti, bili smo nebrojeno puta izigrani i poniženi, kao što je u slučaju Boldvina - rezimira ovu situaciju naš filmski znalac Božidar Zečević.

- Gledao sam, tu skoro, u Nišu, kako se moje kolege tope i utrkuju u ljubaznosti prema Emiru Hadžihafizbegoviću, otvorenom i deklarisanom srbofobu. Bojim se da ću se još nagledati ovakvih prizora. Dokle ćemo i zašto izigravati "korisne budale" - ne znam.

Vilijam Boldvin ATA Images/Antonio Ahel
 

Depardjeu "Ključ grada"

Slavni francuski glumac Žerar Depardje primio je, na početku svog učešća u snimanju filma "Milošević i ja" i odlikovanje "Ključ grada" od gradonačelnika Đirokastre Fljamura Golemija. Depardje je izazvao veliku debatu 2013. godine kada se odrekao francuskog državljanstva zbog visokih poreza koje je bogatima nametnuo tadašnji predsednik Fransoa Oland. U međuvremenu, glumac je od Vladimira Putina prihvatio rusko državljanstvo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike