Borilačke veštine u kombinaciji sa emocijama: Eksperiment Marije Mirković (FOTO/VIDEO)

05.07.2022

16:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Od kada je napustila grupu „Frajle“ strpljivo gradi svoju kantautorsku karijeru

Borilačke veštine u kombinaciji sa emocijama: Eksperiment Marije Mirković (FOTO/VIDEO)
Marija Mirković Promo/Borna Hržin

Svakom novom pesmom, otkako je započela solo karijeru, kantautorka Marija Mirković potvđuje da uživa u slobodi stvaranja pesama, koja joj daje mogućnost da publici ponudi i drugačiji muzički izraz.

- Ovaj singl možda nije moj stil, ali konačno mogu eksperimentisati i probati nešto drugačije - kaže Marija za novu pesmu „Prezirem samoću“ koju potpisuje kao tekstopisac, a autor muzike i aranžmana je Branimir Mihaljević.

Marija Mirković Promo/Borna Hržin
 

- Iako je pesma stilski drugačija od svih koje sam do sada objavila, „legla“ mi je na prvu. Ima taj neki beat i groove koji mi je odličan. Došla sam kod Branimira, pustili smo matricu, doradila sam tekst i za dva sata smo snimili pesmu. Nisam je snimila samo zato što je moderna i da bi mi donela veću popularnost. Mada neću se buniti ako se to i desi - ističe Marija kroz smeh.

Marijin zvonki i čist glas se savršeno uklopio u moderan zvuk, a u spotu je pokazala svoju ljubav i umeće u borilačkim veštinama, koje je sjajno ovekovečila rediteljka Sandra Mihaljević, koja je radila i prethodna dva Marijina spota.

Venecija i Istanbul su bile destinacije za prethodne spotove, a sada je akcenat stavljen na video efekte i ples kojim se simulira Marijina „sportska ljubav“ tekvondo.

Marija Mirković Promo/Borna Hržin
 

Svoju kantautorsku karijeru Marija strpljivo gradi nešto više od godinu dana, a podršku joj daje i bend sa kojim je godinama radila još kao članica grupe „The Frajle“ za koju je napisala neke od njihovih najpoznatijih hitova.

Od kada je napustila „Frajle“ ostvarila je i veoma uspešne muzičke saradnje, te je sa Alkom Vuicom napisala pozitivne i energične pesme u kojima se prepoznaju sve žene, sarađuje sa tenorom Matom Grgatom, a grupa „Cambi“ je sa Marijim hitom „Zaljubljen“ bila najveće iznenađenje prošlogodišnjeg festivala „Dora“.

Marija uživa u građenju solo karijere, a nova pesma i spot „Prezirem samoću“ su dokaz da će i publika uživati u muzici koju stvara ova izuzetno talentovana i svestrana kantautorka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi