Barbara Pravi rasplakala publiku u Jevremovcu: Kiša, deda, suze i „Tamo daleko“ (FOTO)

29.06.2022

09:15

0

Najemotivniji trenutak bio je kada se na sceni pojavio njen deda Srbin, kome je posvetila poznatu pesmu

Barbara Pravi rasplakala publiku u Jevremovcu: Kiša, deda, suze i „Tamo daleko“ (FOTO)
Tan2022-6-28_215730904_4 - Copyright Koncert Barbare Pravi u Beogradu Tanjug/Miloš Milivojević

Koncert francuske šansonjerke Barbare Pravi održan je sinoć u Beogradu, na sceni Botaničke bašte Jevremovac, u okviru jubilarnog, 30. izdanja festivala BELEF.

Najemotivniji trenutak veoma sadržajnog i višeslojnog koncerta bio je kada se na sceni pojavio njen deda Srbin, kome je posvetila poznatu pesmu upravo tog naziva "Deda".

Mlada umetnica od nepunih 30 godina je aktuelna zvezda savremene francuske šansone i gostovala je ove noći u zemlji svojih predaka, a njeno pravo ime je Barbara Pjević.

Koncert Barbare Pravi u Beogradu Tanjug/Miloš Milivojević
 

- Dobro veče, Beograd. Kako ste? - na srpskom je Barbara pozdravila publiku. Onda je prešla na engleski, očigledno joj je tako bilo lakše da komunicira, i simpatično je delovala dok je uporno uzvikivala "hvala lupo", a onda pred kraj nastupa je shvatila da greši, te se ispravila.

- Tako mi je drago i divno što sam večeras ovde. Kod vas imam porodicu, moje rođake - otkrila je Barbara svoje poreklo i zatim prešla na set listu pesama sa svojih dosadašnjih albuma i predstavila svoju međunarodnu ekipu muzičara na sceni.

Koncert Barbare Pravi u Beogradu Tanjug/Miloš Milivojević
 

U pratnji tročlanog benda ali sa pet instrumenata (klavir, kontrabas, klavijature, violončelo, bubanj), umetnica je „vodila“ ljubitelje francuske muzike kroz svoj opus i karijeru koja je počela 2015. godine.

- Ne umem dovoljno da vam dočaram rečima koliko sam presrećna što sam u Srbiji. Trudim se da malo potisnem svoje emocije, ali znajte da sam veoma uzbuđena - priznala je Barbara.

Veliki broj posetilaca je sinoć u dahu pratio veoma inspirativan nastup pevačice, prepun plesa, strastvenog muziciranja i posvećenosti.

Koncert Barbare Pravi u Beogradu Tanjug/Miloš Milivojević
 

Osim pevanja i dinamičnog plesa na sceni, Barbara je dokazala da ume veoma vešto da svira klavir, ali i bubanj i to vrlo eksplozivno.

Bila je izuzetno komunikativna i sa publikom je delila i detalje iz svog privatnog života kao što su emotivne veze prvo sa Špancem, a onda kasnije sa Francuzom koje su je inspirisale za pojedine pesme koje je izvela.

Za numeru "Party" veoma maštovito i kreativno je osmislila da publika „glumi“ kišu kroz topot ruku o kolena ili stolicu i na srpskom, uz osmeh, ponavljala "kišovito veče", ali nevreme, srećom, nije posetilo ovaj koncert.

Koncert Barbare Pravi u Beogradu Tanjug/Miloš Milivojević
 

 - Ne mogu vas pustiti večeras da odete kući bez pesme "Voila". Kako se ove dve reči slažu - hvala i voila. Vama puno hvala za ovu predivnu noć - reči su kojima je Barbara pozdravila publiku na kraju koncerta.

Pesmu “Deda” posvetila je svom dedi, Srbinu, koji je kao mladić izbegao u Pariz. Pesma nosi reči ljubavi za koje nikada nije imala hrabrost da poruči toj važnoj figuri u svom životu, tako bliskoj i tako dalekoj, kako je ona govorila.

Koncert Barbare Pravi u Beogradu Tanjug/Miloš Milivojević
 

Pred kraj je otpevala upravo ovu nežnu baladu i otkrila da je njen heroj u publici. Kada je završila pesmu, u suzama je dočekala svog deku iz prvih redova i dugo ga grlila, što je bio ubedljivo najemotivniji trenutak 90-minutnog koncerta.

Junak te pesme je imao tremu pri obraćanju posetiocima i samo se zahvalio Srbiji što je podržala Barbaru na Evroviziji prošle godine i dala joj glasove za pobedu.

 - Bilo je nedoumica da li da se pojavim na sceni ili ne, i onda su mi rekli ako hoću da dođem, onda moram da budem kratak - nasmejao je Barbarin deda publiku i dobio veliki aplauz.

Koncert Barbare Pravi u Beogradu Tanjug/Miloš Milivojević
 

Na repertoaru su bile i veoma ozbiljne, zrele i emotivne pesme kao “Chair” (Telo) o teškom iskustvu abortusa ili “Malamour” (Pogrešna ljubav) o nasilju u braku.

Za kraj, na skoro pravilnom srpskom Barbara Pravi je oduševila publiku sa antologijskom kompozicijom "Tamo daleko" i time efektno zaokružila koncert koji se ne zaboravlja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike