Dosad neviđen snimak Milana i Magi: Kako je izgledala pauza na snimanju albuma EKV (VIDEO)

04.07.2022

15:30

0

Reč je o deliću atmosfere zabeleženom u hotelskoj sobi

Dosad neviđen snimak Milana  i Magi: Kako je izgledala pauza na snimanju albuma EKV (VIDEO)
Margita Stefanović Milan Mladenović - Copyright Printscreen/YouTube/TV NS

Zadužbina Milana Mladenovića objavila je na svom tviter nalogu  do sada nepoznat snimak legendarnog lidera benda EKV.

Reč je o deliću atmosfere zabeleženom u hotelskoj sobi u NS u pauzama snimanja albuma “Dum Dum” u aprilu 1991. Milan i Magi sviraju “Over the Hills and Far Away” (Led Zeppelin) i “Glad” (EKV)”.

"Dum, Dum" je šesti studijski album kultnog benda Ekatarina Velika, a album se smatra  najmračnijim u istoriji grupe.

Milan Mladenović je zajedno sa Margitom Stefanović činio jezgro grupe EKV.

Mladenović je bio jedan od najpoznatijih i najuticajnijih rok izvođača sa prostora bivše Jugoslavije, ističući se svojim talentom u sviranju, komponovanju i pisanju, harizmom, britkim umom i avangardom.

Printscreen/Youtube
 

Zadužbina Milana Mladenovića je osnovana 2019. godine prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila njegova majka Danica Mladenović. Namera je da se autorska i lična zaostavština frontmena Ekatarine Velike sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe.

Posle smrti Milana Mladenovića 1994. godine  Ekatarina Velika prestaje da postoji i Margita Stefanović sa nekoliko beogradskih muzičara osniva bend "Kurajberi" koji uglavnom izvodi obrade stranih i domaćih hitova po beogradskim klubovima.

Bend EQV osniva 1995. godine zajedno sa muzičarem Vladimirom Stojićem i izdaje CD "Ti si sav moj bol" koji je nazvan po pesmi Ekatarine Velike za bečku muzičku kuću. Na CD-u se nalazi i tehno obrada istoimene pesme. U tom periodu nastavlja da gostuje i na albumima i koncertima jugoslovenskih bendova i povremeno svira sa sastavima "Glisersi", "Zion banda" i "Direktori".

Margita Stefanović / Printscreen/YouTube
 

Godine 2002. komponuje muziku za predstavu beogradske rediteljke Hajdane Baletić Kaput mrtvog čoveka što je njeno poslednje muzičko delo.

Poslednje nedelje života provela je u beogradskom Centru za smeštaj beskućnika, a umrla je 18. septembra 2002. na beogradskoj Infektivnoj klinici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike