Dosad neviđene fotografije benda EKV: Nezaboravni trenuci sa snimanja albuma "Samo par godina za nas"(FOTO)

04.01.2022

12:45

0

Zadužbina Milana Mladenovića objavila je dosad nepoznate snimke iz 1989. godine

Dosad neviđene fotografije benda EKV: Nezaboravni trenuci sa snimanja albuma "Samo par godina za nas"(FOTO)
Copyright Youtube / Printscreen / Zadužbina Milana Mladenovića

Fotografije su nastale na snimanju albuma "Samo par godina za nas", a Milana Mladenovića, Bojana Pečara, Margitu Stefanović i Srđana Žiku Todorovića fotografisao je Vuk Vidor.

- Hvala Vuku što je zavirio u svoju arhivu, a pozivamo i vas da učinite isto i da direktno učestvujete u stvaranju jedinstvene arhive Zadužbine, koju planiramo da učinimo dostupnom kao javno kulturno dobro - napisali su iz Zadužbine Milana Mladenovića na svojoj Facebook stranici.

Fondacija Milana Mladenovića (1958-1994) i njegovog umetničkog rada pozvala je sve fanove učestvuju u formiranju arhivskog fonda koji bi bio dostupan kao javno kulturno dobro.

 

- Svi koji su voljni da dopune fond Zadužbine, a poseduju fotografije, video snimke, novinske isečke, omote ploča, kaseta, ulaznice sa koncerata EKV, Katarine II, Šarla akrobate, Angel's Breath, Limunovog drveta, autograme ili bilo koji drugi materijal, mogu da pišu na [email protected] - saopšteno je iz Zadužbine.

Ona je osnovana 2019. godine prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila njegova majka Danica Mladenović. Namera je da se autorska i lična zaostavština frontmena Ekatarine Velike sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Euronews.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike