Filmovi o Betmenu koji nikada nisu snimljeni: Zbog čega u kultnoj ulozi nismo gledali čuvena holivudska imena

19.06.2022

15:07

0

Postoji mnogo projekata o omiljenom superheroju koji iz različitih razloga nisu ugledali mrak bioskopskih dvorana

Filmovi o Betmenu koji nikada nisu snimljeni: Zbog čega u kultnoj ulozi nismo gledali čuvena holivudska imena
Betmen - Copyright Profimedia

Mnogi Betmen filmovi koji su zamalo snimljeni otvaraju ona čuvena „šta bi bilo, kad bi bilo“ pitanja.

Batman 3 Tima Bartona

Tim Barton je imao plan da snimi trilogiju Betmena. Majkl Kiton je trebalo da reprizira ulogu Brusa Vejna po treći put. U ovom filmu bi videli kako Bili Di Vilijams kao Harvi Dent postaje Dvoliki. Mišel Fajfer je trebalo da se vrati ulozi Žene Mačke, a Marlon Vajans je trebalo da glumi Robina. Vajans je već zapravo dobio ulogu Robina u drugom nastavku franšize „Batman Returns“ iz 1995. godine, ali je njegov lik na kraju izbačen iz filma, pa bi mu ovo bila druga šansa. Bubnjar the Monkeys-a i glumac Miki Dolenc je trebalo da glumi the Riddler-a. Ipak, loši rezultati na blagajnama koje je ostvario film „Batman Returns“ osujetili su Tima Bartona i njegove planove za treći film.

Betmen/Profimedia
 

Batman Unchained

U Warner Brosu su bili zadovoljni rezultatima filma „Batman Forever“ reditelja Džoela Šumahera. Film je uspeo da zaradi više od prodaje karata nego „Batman Returns“. WB je tada planirao da Džoel Šumaher snimi još 2 filma o Betmenu. Betmen 5 poznat i kao „Batman Unchained“ je trebalo da bude malo mračniji film o Mračnom vitezu. Nikolas Kejdž je trebalo da glumi Strašilo koji bi se udružio sa Harli Kvin u pokušaju da psihološki slome Betmena. Film je trebalo da bude psihološki triler što bi tada bio inovativan pristup. Nažalost, ili ipak na sreću, ovaj film je otkazan nakon očajnih rezultata i kritika filma „Batman & Robin“.

Betmen/Profimedia
 

Batman: DarKnight

Li Šapiro i Stiven Vajz su tokom 2000-ih imali ideju da rebutuju Betmen franšizu koja će biti dosta ozbiljnija i mračnija. Scenario koji su Vajz i Šapiro imali bila je adaptacija Frenka Milera i njegovog Mračnog viteza. Želeli su da se filmovi o Betmenu vrate svojim mračnijim i oštrijim korenima, baš kao i stripovi. Milerov TDKR je bio briljantan strip koji se uklapao u tu viziju. U Warner Brothers-u su razmišljali da naprave „Batman: DarkKnight“ pre nego što su na kraju prekinuli projekat. Zatim se Kristofer Nolan dočepao franšize filmova o Betmenu i napravio svoju antologijsku filmsku trilogiju.

Film "Betmen"/Profimedia
 

Batman: Year One

Postojala su dva projekta u planovima Warner Bros-a. Jedan je bio „Batman Beyond“ film, a drugi je bio „Batman: Year One“. Ovaj drugi je skoro ušao u pretprodukciju. Daren Aronofski je angažovan da režira. Filmovi o Betmenu se drže prilično blizu izvornog materijala. Ali „Year One“ Aronofskog bi potpuno promenio priču o Betmenovom poreklu. Brus Vejn gubi svoje roditelje, kao i svoje bogatstvo. Vejn postaje prekaljen i iskusan ulični osvetnik dosta sličan Panišeru. Projekat bi bio sličan filmovima „Taksista“ ili „Death Wish“. Ali WB je rekao „ne“ kada je Aronofski angažovao Hoakina Finiksa da igra Betmena i odbacio projekat.

Profimedia
 

Batman versus Superman

14 godina pre Snajderovog „Batman v Superman: Dawn of Justice“, postojao je plan da dva titularna superheroja odmere snage na filmskom platnu. To je trebalo da bude jedan od najmračnijih superherojskih projekata ikad. Volfgang Piterson je angažovan kao reditelj, Džed Lou je trebalo da glumi Supermena, a Kolin Farel Betmena. Film bi bio toliko mračan da bi videli Alfredovu brutalnu smrt i Džokera koji mentalno razbija Betmena u jednom od svojih najzlokobnijih planova. U WB su na kraju shvatili da bi bilo bolje da, za sad, ipak snimaju odvojene filmove o Betmenu i Supermenu, pa su odustali od ovog projekta.

Film "Betmen"/Profimedia
 

Betmen Bena Afleka

U početku, WB je planirao da nakon „Batman V Superman“ i „Justice League“ filmova Ben Aflek nastavi da glumi Betmena u solo projektima. Nazvan jednostavno „Batman“, film bi navodno bio misteriozni i psihološki triler u duhu filmova Dejvida Finčera, sa Aflekom koji bi ponovio svoju ulogu Brusa Vejna, pored toga što bi bio ko-scenarista i reditelj. U intervjuu za promociju filma „The Way Back“ u februaru 2020. Aflek je objasnio svoju konačnu odluku da se povuče iz projekta Betmen (i DCEU-a), početkom 2017, rekavši da je „izgubio strast prema njemu“ i da je imao problema sa nizom profesionalnih i ličnih pitanja u to vreme.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike