Publika za Šekspira, žiri za Karenjinu, životno delo za Diklića: Završeni „Nušićevi dani“ (FOTO)

28.05.2022

07:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Dobitnici nagrada ispraćeni su gromoglasnim aplauzom, a potom je festival zvanično zatvorila predstava Nušićev šou ,,Srećna familija“ koja je pokupila velike simpatije publike

Publika za Šekspira, žiri za Karenjinu, životno delo za Diklića: Završeni „Nušićevi dani“ (FOTO)
stefan simonović 4 - Copyright Bogdan Diklić na "Nušićevim danima" Promo/Stefan Simonović

Pozorišni festival ,"Nušićevi dani“ svečano je zatvoren kabaretskom predstavom Nušićev šou „Srećna familija“, a tradicionalno su dodeljene i nagrade u nekoliko kategorija.

Po odluci žirija, najboljom predstavom ovogodišnjeg festivala proglašena je ,,Ana Karenjina“, Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz, u režiji Dejana Projkovskog.

Predstava Ana Karenjina Promo/Srđan Doroški
 

Nagrada publike otišla je u ruke ekipi predstave ,,Zaljubljeni Šekspir“ Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Ane Tomović.

Predstava "Zaljubljeni Šekspir" ATA Images/Antonio Ahel
 

Nagradu ,,Milosav Buca Mirković” za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu dobila je Dara Džokić za ulogu Ljiljane u predstavi ,,Rolerkoster“ Ateljea 212 u režiji Milice Kralj, a Nušićeva nagrada za životno delo svečano je uručena Bogdanu Dikliću.

Bogdan Diklić na "Nušićevim danima" Promo/Stefan Simonović
 

Dobitnici nagrada ispraćeni su gromoglasnim aplauzom, a potom je festival zvanično zatvorila predstava Nušićev šou ,,Srećna familija“ koja je pokupila velike simpatije publike.

Festival "Nušićevi dani" Promo/Stefan Simonović
 

Festival je ove godine tradicionalno održan po 39. put, a publika u Smederevu imala je priliku da u toku glavnog takmičarskog programa pogleda neke od najznačajnijih pozorišnih ostvaranje prethodnih sezona, kao i bogat pretfestivalski i prateći program koji je bio namenjen kako odraslima, tako i najmlađim pozorišnim posetiocima, u cilju upoznavanja i sećanja na stvaralaštvo jednog od najvećih srpskih knjževnika Branislava Nušića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike