Pokeraška drama "Kockar" u bioskopima: Oskar Ajzak sa velikanom Holivuda u osvetničkom trileru (FOTO/VIDEO)

23.05.2022

14:45

0

Reditelj Pol Šrejder, svrstava se u niz čuvenih reditelja poput Martina Skorsezija, Frensisa Forda Kopole, a najpoznatiji je po filmu „Taksista“

Pokeraška drama "Kockar" u bioskopima: Oskar Ajzak sa velikanom Holivuda u osvetničkom trileru (FOTO/VIDEO)
MV5BZjIzZjI1YjUtYTVkZi00ODViLTlhMWEtYmE3ZmExMmJlZDU4XkEyXkFqcGdeQXVyOTc5MDI5NjE@._V1_ - Copyright Foto: MegaComFilm

Na prošlogodišnjoj Venecijanskoj mostri prikazan je jedan od najočekivanijih filmova godine – pokeraška drama „Kockar“ (The Card Counter) reditelja Pola Šrejdera.

On je glavnu ulogu namenio, u poslednje vreme veoma uspešnom glumcu, Oskaru Ajzaku, dok je u sporednoj ulozi čuveni Viljem Defo.Foto: MegaComFilm

Osvetnički triler donosi priču o bivšem vojniku koji je gonjen duhovima prošlosti postao kockar.

Ajzakov lik sebe naziva „Bil“, dok pravo ime ostaje tajna, kao i sve ostalo u vezi sa njim, osmišljeno da ne ostavlja nikakav trag.

Stalno u pokretu, on se kocka sa niskim ulozima.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Ali uprkos njegovoj enigmatičnosti, dve osobe ga primećuju.

La Linda vidi njegov potencijal i pokušava da ga regrutuje u svoje kockarske krugove. Sirk, mladić bez korena sa napola formiranim planom, nada se da će ga ubediti da se osveti zajedničkom neprijatelju.

Foto: MegaComFilm
 

Reditelj Pol Šrejder, svrstava se u niz čuvenih reditelja poput Martina Skorsezija, Frensisa Forda Kopole, Stivena Spilberga, Džordža Lukasa, a najpoznatiji je po filmu „Taksista“ koji je proslavio Roberta De Nira.

Za prošlogodšnju Mostru specijalno je pripremio dramu „Kockar.“

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Prethodna godina je, može se reći, bila zlatna za Oskara Ajzaka koji je glumio u disopijskom rimejku filma „Dina“, u takođe, ponovljenoj verziji serije Ingmara Bergamana „Priče iz bračnog života“ uz Džesiku Čestejn, ali i kao tajnoviti kockar u novoj krimi, pokeraškoj drami „Kockar“.

Nasuprot njemu našao se proslavljeni velikan Holivuda,Viljem Defo, koji nije imao ništa manje uspešnu prethodnu godinu ("Aleja noćnih mora", reditelj Giljermo Del Toro). U ostalim ulogama su Tigani Hadiši Taj Šeridan.

Ovo ostvarenje koje je imalo premijeru na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji – „Kockar“ u domaćim bioskopima je od 2. juna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike