Kopola snima novi film epskih razmera: Slavni glumci u "Megalopolisu"

13.05.2022

11:45

0

Cilj nije ni dobijanje priznanja ni novac već neka vrsta zaostavštine koju slavni reditelj želi da ostavi budućim generacijama

Kopola snima novi film epskih razmera: Slavni glumci u "Megalopolisu"
profimedia-0023021655 - Copyright Profimedia

Proslavljeni reditelj Frensis Ford Kopola koji je ove godine dobio svoju zvezdu na Bulevaru slavnih sprema se za snimanje još jednog velikog filma i upravo je odabrao glavnu glumačku ekipu, prenosi "Deadline".

Film nosi naziv "Megalopolis", a radnja filma smeštena je u Njujork, pre 11. septembra, gde arhitekta pokušava da stvori utopiju u gradu.

Kako je najavio sam reditelj, film će biti ep velikih razmera i ostvarenje njegove dugogodišnje ambicije da napravi veliko delo koristeći sve što je naučio tokom svoje duge karijere.

Profimeda
 

On je ovaj film još opisao kao epsku priču o političkim ambicijama, genijalnosti i suprostavljenoj ljubavi.

Kako je "Deadline" objavio u glavnoj glumačkoj postavi su glumci: Džon Vojt,  Adam Drajver, Forest Vitaker, Natali Emanuel i Lorens Fišburn.

Snimanje filma planirano je za jesen, a budžet će biti nešto manji od 100 miliona dolara. Kopola ovaj film snima u nezavisnoj produkciji po sopstvenom scenariju.

Cilj ovog filma nije ni priznanje ni novac već zaostavština koju Kopola želi da ostavi budućim generacijama. Da bi snimio ovaj film Kopola je prodao deo svog vinskog carstva.

Profimedia
 

- Šta bi me zaista učinilo srećnim? Dobijanje Oskara svakako ne, već ih imam dovoljno, možda i više nego što zaslužujem. Ne bi me učinilo srećnim ni mnogo novca, a nije da ga nemam. Sve što želim je da ljudi razgovaraju o ovom filmu i da li je ovo društvo koje danas vidimo zaista jedino moguće. Kako ga možemo učiniti boljim, na koji način može biti bolje obrazovanje ili oblast zdravlja - rekao je Kopola.

On je dodao da je ljude potrebno ohrabriti da pričaju o braku, obrazovanju, slobodi i svim "ostalim divnim stvarima koja su ljudska bića zamislila".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dedaline

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike