U nadi da će proteći bez šamaranja: Poznat datum održavanja 95. dodele Oskara

15.05.2022

07:01

0

Nasilni momenat zasenio je kompletnu ovogodišnju ceremoniju u Dolbi Teatru

U nadi da će proteći bez šamaranja: Poznat datum održavanja 95. dodele Oskara
Vil Smit i Kris Rok - Copyright Profimedia

Svečana ceremonija dodele Oskara, najznačajnijeg priznanja u svetu filma, biće održana po 95. put 12. marta sledeće godine, saopštila je Američka akademija za filmsku umetnost i nauku.

Svi se nadaju da će 95. dodela proteći u “mirnijoj atmosferi” od ovogodišnje koja je ostala u senci neviđenog skandala kada je Vil Smit ošamario Krisa Roka.

Profimedia
 

Nasilni momenat zasenio je čitavu dodelu. Umesto da 94. ceremonija ostane zabeležena kao ona koja je ispisala stranice istorije time što je tek treća žena, rediteljka Džejn Kempion, u istoriji dodele osvojila Oskara za najbolju režiju, što je jedan nezavisni film „CODA“ proglašen za najbolji, ili time što je prva glumica afro-latinskog porekla Arijana Deboz ovenčana priznanjem za najbolju žensku sporednu ulogu, a Troj Kotsur postao prvi glumac oštećenog sluha još od 1987. koji je osvojio zlatnu statuu, dodela je ostala je upamćena zbog sada već čuvenog šamara.

Glumac Vil Smit, koji je tog 27. marta dobio prvog Oskara u karijeri za ulogu u filmu “Kralj Ričard”, toliko je bio uvređen nečim što je trebalo da bude šala na račun njegove supruge, glumice Džejde Pinket Smit da je nasred scene lupio šamar kolegi Krisu Roku.

Profimedia
 

Zbog prašine koju je taj čin uzrokovao u čitavom svetu Vil Smit je podneo ostavku na članstvo u Američkoj akademiji filmskih umetnosti i nauka, a potom je i Odbor Američke akademije za filmsku umetnost i nauku odlučio da mu, zbog incidenta, narednih deset godina zabrani dolazak na prestižnu ceremoniju, ali i na sve druge događaje u organizaciji ove institucije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: B92

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike