Kevin Spejsi u novom filmu kao Franjo Tuđman: Debakl ili „uspjeh“? (VIDEO)

15.05.2022

10:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumac je odigrao prvog hrvatskog predsednika u više prelomnih istorijskih trenutaka, a film ocrtava i događaje koji su prethodili stvaranju Hrvatske

Kevin Spejsi u novom filmu kao Franjo Tuđman: Debakl ili „uspjeh“? (VIDEO)
Kevin Spejsi - Copyright Profimedia

U Zagrebu je premijerno prikazan dokumentarno-igrani film “Bilo jednom u Hrvatskoj” Jakova Sedlara, o prvom hrvatskom predsedniku Franji Tuđmanu koga igra dvostruki oskarovac Kevin Spejsi.

Spejsi je, kako prenosi HRT, odglumio Tuđmana u više prelomnih istorijskih trenutaka, a film ocrtava i događaje koji su prethodili stvaranju Hrvatske.

Profimedia
 

U decembu prošle godine, kada se i pojavila vest da holivudski glumac igra Tuđmana, reditelj Sedlar je izjavio:

- Došao je savršeno dobro informisan o njemu. Takav je tip glumca. Ne bi pristao da igra nekoga da ne stoji iza toga, iza svoje uloge i te ličnosti koju tumači. Znao je mnogo detalja. On apsolutno poštuje predsednika Tuđmana, tako ga i igra - rekao je Sedlar za HRT i dodao:

- To je jedan izuzetno zanimljiv čovek bogate prošlosti, čovek koji ima sve moguće nagrade, od dva Oskara pa do pozorišnih nagrada.

Kevin Spejsi/Profimedia
 

Govoreći o kontroverzama u vezi sa glumcem koji je optužen za seksualno zlostavljanje, Sedlar je rekao da je Spejsi "genijalan glumac kojeg poznaje godinama i koji mu je prijatelj.“

Sa koliko uspeha je Kevin Spejsi “skinuo” Tuđmana pogledajte u trejleru:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike