Najveći favoriti Kanskog festivala: Ko će osvojiti Zlatnu plamu? (VIDEO)

14.05.2022

16:15

0

Nova ostvarenja slavnih sineasta iz svih krajeva sveta biće prikazana od 17. do 28. maja

Najveći favoriti Kanskog festivala: Ko će osvojiti Zlatnu plamu? (VIDEO)
IMG-f3124e5c915e6c0c60d6a2a0d38caf3d-V - Copyright Profimedia/Printskrin

Nakon što je u 2021. ponudio smanjeno, malo zakasnelo izdanje, Kanski filmski festival se u ovoj godini ponovo održava u uobičajenom periodu i to sa veoma respektabilnim premijerama na repertoaru.

Posetioci ovog festivala će od 17. do 28. maja biti u prilici da gledaju nova ostvarenja slavnih sineasta iz svih krajeva sveta, kao što su Dejvid Kronenberg, Keli Rajhart, Kler Deni, Ruben Ostlund, braća Darden, Hirokazu Koreda i Park Čan-vuk.

Osim toga, svoju premijeru na festivalu će imati i blokbaster "Top Gun: Maverick" sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi.

Evo kojih sedam filmova imaju najveću šansu da osvoje Zlatnu palmu.

Vreme Armagedona

Profimedia
 

Vreme Armagedona je film o odrastanju jednog dečaka u Kvinsu tokom ’80-ih godina prošlog veka. U pitanju je polu-biografska priča reditelja Džejmsa Greja, u kojoj glavne likove tumače En Hatavej, Entoni Hopkins, Majkl Benks Repeta i Džeremi Strong.

Broker

Hirokazu Koreda, japanski reditelj kome je film Kradljivci doneo Zlatnu palmu 2018, vraća se na Kanski festival sa južnokorejskim filmom Broker o čoveku koji pronalazi roditelje nezbrinutoj deci. Glavnog junaka ovog filma tumači Song Kang-ho, koga smo gledali u Parazitu.

Zločini budućnosti

Film Zločini budućnosti je Dejvid Kronenbergov veliki povratak hororu i naučnoj fantastici. Zanimljivo je da je kanadski reditelj nedavno izjavio da očekuje da će neki gledaoci već u prvih pet minuta njegovog filma biti toliko zgroženi njegovim sadržajem da će napustiti bioskopsku salu. Vigu Mortensenu, Lei Sejdu i Kristen Stjuart poverene su glavne role u ovom ostvarenju.

Odluka o odlasku

Odluka o odlasku je južnokorejski krimić o detektivu koji se tokom istrage ubistva zaljubljuje u udovicu žrtve, glavne osumnjičene osobe u ovom slučaju. Ovaj film je režirao Park Čan-vuk.

Elvis

Baz Lurman je autor novog biografskog filma o Elvisu Prisliju nazvanog jednostavno Elvis. Kralja rokenrola igra Ostin Batler, dok njegovog menadžera Toma Parkera tumači Tom Henks. Spektakularan trejler ovog filma nagoveštava dobru bioskopsku zabavu.

Trougao tuge

Profimedia
 

Popularni bračni par modela, ruski oligarh, britanski trgovac oružjem, kućna pomoćnica i kapetan alkoholičar, koji je ujedno i marksista, nalaze se na luksuznom kruzeru koji se zaputio ka pustom ostrvu. Kroz priču o ovim likovima, švedski reditelj Ruben Ostlund ponovo se bavi svojom omiljenom temom, klasnim razlikama.

Tri hiljade godina čežnje

Prvi Džordž Milerov film nakon četvrtog dela Pobesnelog Maksa značajno je drugačiji od svog prethodnika. U pitanju je romantična drama sa elementima fantastike, u kojoj Tilda Svinton igra usamljenu profesorku koja se susreće sa usamljenim dobrim duhom (Idris Elba), koji nudi da joj ispuni tri želje u zamenu za njegovu slobodu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike