Ispisivanje istorije! Troj Kotsur je prvi gluvonemi glumac koji je osvojio Oskara (FOTO)

28.03.2022

01:33

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumac je trijumfovao u kategoriji najbolja sporedna muška uloga u filmu „CODA“

Ispisivanje istorije! Troj Kotsur je prvi gluvonemi glumac koji je osvojio Oskara (FOTO)
profimedia-0673492115 - Copyright Troj Kotsur/Profimedia

Među nominovanima u kategoriji najbolji sporedni glumac ove godine našli su se Džesi Plemons i Kodi Smit Mekfi (obojica za "Moć psa"), Kiran Hands ("Belfast"), Džej Kej Simons ("Being the Ricardos"), i Troj Kotsur ("CODA").

Mnogi su očekivali da će Kotsur biti prvi gluvi glumac dobitnik Oskara u istoriji, a prva glumica oštećenog sluha koja je bila laureat Američke akademije jeste Marli Metlin 1987. godine, koja takođe igra u filmu "CODA".

Troj Kotsur/Profimedia
 

To se i dogodilo, Kotsur je osvojio Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu, a cela dvorana je stojeći aplauzom na znakovnom jeziku pozdravila ovog glumca.

U veoma emotivnom govoru Kotsur se zahvalio roditeljima i bratu koji su preminuli, supruzi i ćerki, kao i ekipi filma.

- Neverovatno je biti ovde, prosto ne verujem da sam tu! Hvala vam što ste prepoznali naš rad. Hvala svima koji su mi pružili šansu da se razvijam kao glumac. Moj otac je bio najveštiji u znakovnom jeziku u porodici, ali je onda doživeo saobraćajnu nesreću i više nije mogao da govori znakovnim jezikom... Uvek ću te voleti, ti si moj junak. Hvala mojoj porodici, prijateljima, timu. Ovo posvećeno zajednici gluvonemih, ovo je naš trenutak - poručio je na znakovnom jeziku Troj Kotsur.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike