Oglasio se Vil Smit nakon što je doneta odluka o njegovom sankcionisanju

09.04.2022

13:09

2

Autor: Marija Mitić

Akademija je juče donela odluku da glumac narednih 10 godina ne može da prisustvuje niti jednom događaju koji Akademija organizuje, pa ni dodeli Oskara

Oglasio se Vil Smit nakon što je doneta odluka o njegovom sankcionisanju
Vil Smit u suzama na dodeli Oskara - Copyright Vil Smit/Profimedia

Akademija Filmske umetnosti i nauke juče je donela odluku o sankcijama glumca Vila Smita, nakon što je napravio skandal epskih razmera. Naime, on je na dodeli Oskara 27. marta ošamario prezentera, komičara Krisa Roka, a zbog ovog nepromišljenog poteza, glumac će 10 godina biti zabranjen na dodeli prestižne nagrade.

Akademija je takođe donela odluku da glumac narednih 10 godina ne može da prisustvuje niti jednom događaju koji Akademija organizuje.

AP Photo/Chris Pizzello
Vil Smit

Glumac se sada oglasio i kratko prokomentarisao odluku članova Akademije, što su mnogi željno iščekivali.

- Prihvatam i poštujem njihovu odluku - rekao je glumac.

Podsetimo, u zvaničnom saopštenju Akademije filmske umetnosti i nauke piše:

 - Odbor je odlučio da od 8. aprila 2022. godine Smitu neće čitavu deceniju biti dopušteno da prisustvuje bilo kakvim akademskim događajima ili programima, uživo ili virtualno, uključujući i dodelu Oskara.

Pritscreen RTS, dodela Oskara 2022. godine
Vil Smit ošamario Krisa Roka

 - Ova akcija koju danas preduzimamo odgovor je na ponašanje Vila Smita i to je korak prema cilju zaštite sigurnosti naših izvođača i gostiju i vraćanju poverenja u Akademiju. Takođe se nadamo da ovim može započeti vreme oporavka za sve uključene i pogođene - stoji u saopštenju.

Inače, za sve ove godine, Akademija je izbacila samo tri osobe: Harvija Vajnstina, reditelja Romana Polanskog i Bila Kozbija, ali im je dozvoljeno da zadrže Oskare, a jedina oduzeta statua bila je za film "Mladi Amerikanci", i to zbog preranog objavljivanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike