Vreme radi za „Vreme zla“: Tragičnost Ćosićevih likova

30.04.2022

12:01

0

Autor: Dejan Ćirić

„To je priča koja ne gubi na aktuelnosti bez obzira na to kada se prikazuje, zbog tematike i sklopa različitih sudbina“, ističe scenaristkinja serije Sanja Savić Milosavljević

Vreme radi za „Vreme zla“: Tragičnost Ćosićevih likova
vreme zla kom (1) - Copyright Serija "Vreme zla" Promo/Produkcija Eye to Eye

Likove iz serije "Vreme zla" koja se vikendom emituje na Prvom programu RTS-a publika je već zavolela, a prema prvim podacima o gledanosti, nema sumnje da će ljubitelji domaćeg serijskog programa i te kako pronaći vremena za ovu istorijsku sagu.

Foto: Promo: Eye to eye produkcija
 

Sanja Savić Milosavljević, scenaristkinja serije kaže je da je scenario počela da piše pre tri godine.

- Od trenutka kada sam videla prvu verziju u montaži, čini mi se da vreme radi za „Vreme zla“. To je priča koja ne gubi na aktuelnosti bez obzira na to kada se prikazuje, zbog tematike i sklopa različitih sudbina - rekla je Milosavljevićeva.

Foto: Promo: Eye to eye produkcija
 

Scenaristkinja ističe da je Goran Šušljik već imao ideju kada ju je pozvao da sarađuju. Treći deo trilogije „Vernik" je osnova strukture čitave serije, pa je najveći poduhvat bio kako da se prethodne dve knjige, koje su obimne i kompleksne, spoje, kao i da se odabere koji su to najbolji dramski momenti i na koji način ih predstaviti.

Radovan Vujović u seriji "Vreme zla" Promo/Produkcija Eye To Eye
 

- Goran Šušljik je odlično prepoznao potencijal Ćosićevih dela, imamo dosta klasične književnosti koja je vrhunska, ali nije pogodna za obradu. U seriji je napravljen vremenski diskontinuitet. Osim svih produkcionih, rediteljskih i kreativnih kvaliteta koje poseduje serija, jedan od njih je svakako i tematika tog perioda kojom se Ćosić bavio na specifičan način u trenutku kada je knjiga objavljena - istakla je scenaristkinja Sanja Savić Milosavljević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike