Kako je izgledala prvobitna verzija “Alise u zemlji čuda”: Dizni je potpuno drugačije zamislio (VIDEO)

05.05.2022

12:30

0

Ovaj serijal prikazivan je u periodu između 1923. i 1927. godine

Kako je izgledala prvobitna verzija “Alise u zemlji čuda”: Dizni je potpuno drugačije zamislio (VIDEO)
Profimedia

Pet godina pre nego što je Miki Maus na parobrodu Vili zaplovio filmskim vodama, Volt Dizni je snimio niz kratkih filmova koje je nazvao “Alisine komedije”.

U pitanju su bili polu-animirani, polu-igrani kratki filmovi koji su kombinovali svet stvarnosti i izmaštane Zemlje čuda.

U prvoj epizodi, čiji je naslov bio "Alisina Zemlja čuda", Volt Dizni je igrao ulogu scenariste, režisera i glumca. 

Profimedia
 

Ovaj serijal prikazivan je u periodu između 1923. i 1927. godine. Za to vreme snimljeno je ukupno pedeset i sedam epizoda, a čak četiri mlade glumice su tumačile ulogu Alise. U ovom serijalu junakinja našeg detinjstva je potpuno drugačije bila zamišljena od one koju pamtimo danas.

 

Bila je to Alisa iz Zemlje čuda koja je u kaubojskoj odeći tukla nasilnike.

Alisa je često istraživala u društvu Mačka Džulijusa koji je neverovatno ličio na tada veoma popularnog Mačka Feliksa. Svaka sličnost je bila namerna jer je Diznijev cilj i bio da iskoristi ogromnu Feliksovu popularnost.

Alisine komedije nisu bile toliko popularne da bi Dizni nastavio da radi na njima. Nedugo nakon što je okončao rad na ovoj seriji, izmislio je Mikija Mausa koji je studiju doneo dovoljno novca da ulaže u dugometražne filmove pa je na kraju snimio i Alisu u Zemlji čuda koju svi mi danas znamo i volimo. 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Bookvar.rs

Najčitanije Vesti