Novo pravilo u Diznijevom carstvu: Likovi će biti pripadnici LGBT zajednice

03.04.2022

14:01

0

Izvršna direktorka “Volta Diznija”, Keri Burk, rekla je da želi da do kraja godine ta kompanija drastično poveća “inkluzivnost” u svojim produkcijama

Novo pravilo u Diznijevom carstvu: Likovi će biti pripadnici LGBT zajednice
Copyright Profimedia

Nova društvena klima u kojoj živimo i isforsirana politička korektnost donose velike promene u društveni život, pa tako ni crtani filmovi nisu izuzetak.

Iz produkcijske kuće Volta Diznija stiglo je obaveštenje da će dečji filmovi od sada biti značajno drugačiji, te da će minimum pedeset odsto likova iz crtaća biti ili drugačije seksualne orijentacije ili druge boje kože.

Profimedia
 

Izvršna direktorka “Volta Diznija”, Keri Burk, rekla je da želi da do kraja godine ta kompanija drastično poveća “inkluzivnost” u svojim produkcijama, navodeći da će najmanje do 50 odsto likova iz produkcije “Diznija” biti pripadnici LGBTQ+ zajednice ili etničkih manjina.

- Ja ovde govorim zapravo kao majka dva kvir deteta. Jedno dete je transrodno, drugo panseksualno, ali vam to govorim i kao lider kompanije - navela je ona.

"Snežana i sedam patuljaka"/Profimedia
 

Podsetimo, ovo nije prva promena koja je zadesila Diznijeve crtaće, a jedna od njih koja je izazvala najveću polemiku na društvenim mrežama je to što će Mini Maus ostaviti svoju dobro poznatu crvenu haljinicu i zameniti je plavim odelom.

Iz kompanije su objasnili da u svojim crtanim filmovima žele da promovišu snažne i zdrave pojedince, kao i da uklone rodne stereotipe - da devojčice nužno moraju da nose crvene haljinice, a dečaci plave pantalone.

 

 

Dizni je ranije obrisao i nekoliko svojih filmova sa striming platformi zbog toga što su „promovisali stereotipe“ o ljudima drugačije boje kože.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: luftika.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike