Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji“ u Skoplju: Prva stanica na putu ka celoj bivšoj Jugoslaviji

02.05.2022

14:35

0

Paralelno sa filmom snimljena je i istoimena televizijska serija od osam epizoda, koja bi trebalo da bude emitovana tokom ove godine na RTS-u

Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji“ u Skoplju: Prva stanica na putu ka celoj bivšoj Jugoslaviji
фото 7 - Copyright Nemanja Oliverić, film "Bilo jednom u Srbiji" Promo/MCF

Domaći igrani film „Bilo jednom u Srbiji“ reditelja Petra Ristovskog večeras će biti premijerno prikazan u Skoplju, saopštila je producentska kuća "Le Film" iz Leskovca, koja stoji iza ovog ostvarenja.

Time će novi srpski film krenuti u bioskopsku distribuciju po Makedoniji i polako se širiti po regionu, odnosno zemljama bivše Jugoslavije.

Film "Bilo jednom u Srbiji" Promo/MCF
 

Premijera ovog filma bila je u Leskovcu 6. marta, dok je beogradska publika imala priliku da prisustvuje svečanoj projekciji 9. marta, u Kombank dvorani.

Paralelno sa filmom snimljena je i istoimena televizijska serija od osam epizoda, koja bi trebalo da bude emitovana tokom 2022. godine na RTS-u.

Glavne uloge tumače Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Predrag Miki Manojlović, Zoran Cvijanović, Dragan Petrović Pele i mnogi drugi.

Film "Bilo jednom u Srbiji" Promo/MCF
 

"Bilo jednom u Srbiji“ je topla ljudska priča smeštena između dva svetska rata u Leskovcu, u kome se neobičnim spletom okolnosti dogodi pravo čudo i izgradi istorija tog malog mesta gde stanuju veliki ljudi, te je dobio naziv „Srpski Mančester“.

Radnja filma se odvija dve godine nakon Prvog svetskog rata, kada se junaci Dine i Cone, opijeni pobedom, duhom slobode i napretka koji su osetili u velikom svetu, vraćaju u oronuli Leskovac. Dine u svoj nekadašnji bioskop, a Cone na sopstvenu sahranu, jer je proglašen mrtvim, a zapravo je bio ranjen u ratu i vodio se kao nestao.

Nemanja Oliverić i Viktor Savić, film "Bilo jednom u Srbiji" Promo/MCF
 

Nadahnut stvarnim događajima, film je zamišljen kao romantična, duhovita i nostalgična priča u kojoj mali ljudi postaju nada i nosioci promene u Leskovcu.

Na ovom filmskom projektu je učestvovao i pokojni glumac Ivan Bekjarev, kojeg nema u filmu, ali će njegov lik gradonačelnika biti prisutan u seriji.

Film "Bilo jednom u Srbiji" Promo/MCF
 

Osim režije, Petar Ristovski potpisuje i scenario zajedno sa idejnim tvorcem projekta Zvonimirom Šimunecom, a saradnici na tekstu su i  Marko Backović, Majda Šimunec, pokojni pisac i reditelj za decu Vladimir Andrić, i drugi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike