Sloboda i Vojin o „Tajnama vinove loze 2“: Ništa neće biti slatko, već vrlo strastveno i turbulentno

06.04.2022

05:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Dok se deo porodičnih misterija razrešava, u drugoj sezoni počinje mnogo novih zapleta

Sloboda i Vojin o „Tajnama vinove loze 2“: Ništa neće biti slatko, već vrlo strastveno i turbulentno
Copyright Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković Promo/ Aleksandar Čavić

Na RTS 1 počela je druga sezona serije „Tajne vinove loze“. Novih 38 epizoda biće emitovane svakog radnog dana u 20 sati.

Stara latinska izreka kaže „U vinu je istina“, ali serija o dve porodice vinogradara sa severa i juga Srbije svedoči o tome da je u vinu i mnogo tajni. I dok se deo porodičnih misterija razrešava, počinje mnogo novih zapleta.

Promo/Telekom/Met Ro produkcija
 

Glumačkoj ekipi u drugoj sezoni pridružio se i Nikola Kojo, koji tumači lik Koste, kontroverznog biznismena. Okosnica priče ostaje ljubav Vuka Tomovića i Vere Smiljanić, koji konačno žive pod istim krovom i pokušavaju da spasu porodicu.

- Njih dvoje treba nekako da usklade dva izgrađena života i formirane osobe, koje sa sobom donose neke svoje priče. Biće veoma napeta sezona. Ono što je meni bilo jako interesantno je to da neće biti ničega slatkog, već vrlo strastveno i turbulentno - navodi glumica Sloboda Mićalović, dok Vojin Ćetković misli da je veliki kvalitet serije u tome što prati odraz ovog vremena.

- Kako u stvarnosti, tako i u seriji, teško je sačuvati porodicu, sve sile su uprte u to da se ona rasturi. Tako i Vuk i Vera prolaze kroz razna iskušenja, od prve do poslednje epizode - ističe Ćetković.

Promo/Telekom/Met Ro produkcija
 

Serija je nastala po ideji Dejana Karaklajića i Mirjane Bobić Mojsilović, a žanrovski je određena kao melodrama.

- Glumačka podela je sjajna i svi glumci igraju to sa verom, sa istinitošću, nema persiflaže i preterivanja, nego se igra životno, kako treba, i to melodrami daje uverljivost - kaže izvršni producent i kreator serije Karaklajić.

Prošle godine, na 11. međunarodnom Festivalu drama i serija FEDIS, „Tajne vinove loze“ ponele su nagradu za najgledaniju seriju, a kompozitor Zoran Simjanović posthumno je dobio priznanje za najbolju muziku po kojoj je ova priča o vinu i ljubavi takođe prepoznatljiva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike