Sloboda Mićalović i Nemanja Oliverić: Kako je počela filmska ljubavna priča (VIDEO)

16.03.2022

18:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumci su maestralno odigrali par koji prkosi svim ničim proverenim, ali prihvaćenim lokalnim mitovima u Leskovcu između dva rata

Sloboda Mićalović i Nemanja Oliverić: Kako je počela filmska ljubavna priča (VIDEO)
Cinegrand 067 - Copyright Sloboda Mićalović i Nemanja Oliverić Promo/MCF

Ruška je od urokljive devojke postala cvet srpskog Mančestera...

Kako je Dine, čovek koji je snimio stvaranje istorije svog mesta, uspeo da u Ružici vidi nešto što niko nije?

U insertu iz filma „Bilo jednom u Srbiji“ osetite atmosferu koja provejava ulicama Leskovca, zbog koje ćete poželeti da budete deo epohe.

Film "Bilo jednom u Srbiji" Promo/MCF
 

Sloboda Mićalović i Nemanja Oliverić u ulogama Ružice i Dineta će vas svojim bojažljivim udvaranjem naterati da nasmejani napustite bioskopsku salu.

Posle potucanja po belom svetu, 1922. godine, dva prijatelja Dine i Cone se vraćaju u rodni kraj, varošicu na jugu Srbije. Dolazeći u oronuli Leskovac u njemu Dine zatiče svoj ruinirani bioskop, a Cone spostvenu sahranu!

Posle rata Dine se nekim čudom zatekao u Parizu gde je naučio o lepotama života u velikoj metropoli, upoznao lepe Parižanke i otkrio novi medij - film. Cone je posle ranjavanja i amnezije završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha.

Nemanja Oliverić, film "Bilo jednom u Srbiji" Promo/MCF
 

O Ružici su kružile razne priče - „da onaj ko se za nju uvati pod zemlju će završi“, ali Dine, majstor svog zanata i čovek koji ima oko za lepo, u Ružici otkriva cvet kome će se cela čaršija posle diviti.

Sloboda i Nemanja su maestralno odigrali par koji prkosi svim ničim proverenim, ali prihvaćenim lokalnim mitovima u Leskovcu između dva rata. Zar treba reći da je pobedila ljubav?

Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji" ATA Images/Amir Hamzagić
 

U filmu su sjajne uloge ostvarili i Viktor Savić, Radovan Vujović, Teodora Ristovski,  Zoran Cvijanović, Mira Banjac, Dragan Petrović Pele, Boža Marjanović, Andrija Stoilković, kao i Ivan Bekjarev kome je ovo bila poslednja uloga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike