Kao nekad Mića Orlović i Dunja Lango: Milena Vasić i Srđan Timarov voditelji festivala „Beogradsko proleće“

23.04.2022

10:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Festival će biti održan u petak, 29. aprila, u Kombank dvorani, nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, gde je sve i započelo, davne 1961. godine

Kao nekad Mića Orlović i Dunja Lango: Milena Vasić i Srđan Timarov voditelji festivala „Beogradsko proleće“
MILENA I SRDJAN 22.04.2022. RN (4) - Copyright Milena Vasić i Srđan Timarov Promo/Nikola Ristić RTS

Poput mnogih ovogodišnjih učesnika festivala "Beogradsko proleće" koji će se svojim učešćem upisati u istoriju ove prestižne manifestacije, od 29. aprila i glumci Milena Vasić i Srđan Timarov biće "ubeleženi" na tu prestižnu listu. 

Njih dvoje će biti na glamuroznom, laskavom ali i odgovornom voditeljskom zadatku koji su tokom decenija trajanja festivala uspešno sprovodili Mića Orlović, Dunja Lango, Ljiljana Marković, Petar Slovenski, Dejan Đurović, Dušanka Kalanj, Željko Stefanović, Vesna Ilić, Dragana Katić, Nina Mudrinić i mnogi drugi poput legendarnih umetnika kao što su Minja Subota, Daliborka Stojšić, Mira Stupica i Mira Banjac.

Milena Vasić i Srđan Timarov Promo/Nikola Ristić RTS
 

Sedam dana pred događaj, ovo dvoje vrsnih i dokazanih umetnika, nisu krili radost i uzbuđenje zbog poverenja koje im je ukazano.

Milena Vasić poručuje da joj je velika čast što će biti voditelj prestižnog festivala:

- Mnogo sam srećna što se taj festival vraća, on je obeležio i moje detinjstvo, a mnogima od nas je sinonim za neko nostalgično i lepše vreme. Čast mi je što sam na mestu velikana tadašnje Televizije Beograd ali i nekih izuzetnih umetnika, mojih kolega koji su bili voditelji ove manifestacije - rekla je Vasićeva.

Milena Vasić i Srđan Timarov Promo/Nikola Ristić RTS
 

Milenin partner sa kojim će deliti scenu "Beogradskog proleća", šest decenija od nastanka festivala, Srđan Timarov, ističe da je takođe bio počastvovan pozivom, ali da ga je pre svega obradovala vest da je obnovljena ova prestižna muzička manifestacija poznata po tome što na njoj učestvuju isključivo vrhunski umetnici.

- Radujem se što je "Beogradsko proleće" obnovljeno, konačno ponovo jedan festival na kome će nastupiti oni koji ozbiljno pevaju i koji poseduju rafinman, koji podrazumeva izuzetan kvalitet i visok umetnički nivo, baš onakav kakav je krasio i Televiziju i festival "Beogradsko proleće" u vreme kada sam ja odrastao. Drago mi što je moja partnerka baš Milena Vasić i što je donesena odluka da glumci budu voditelji. Takođe, važno mi je što učestvujem u nečemu što ću i lično moći da podržim, jer je važno za našu kulturu i umetnost, dostojanstveno je i vredno - rekao je  Timarov.

Milena Vasić i Srđan Timarov Promo/Nikola Ristić RTS
 

Festival "Begradsko proleće" biće održan u petak, 29. aprila, u Kombank dvorani, nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, gde je sve i započelo, davne 1961. godine. Kao i tada, tako će i ovoga puta sve izvođače na sceni pratiti vrhunski muzičari Revijskog orkestra Muzičke produkcije RTS-a.

Ovogodišnje izdanje festivala predstaviće osamnaest takmičarskih pesama, koje će uživo premijerno izvesti regionalni umetnici Toni Cetinski, Željko Vasić, Lado Leskovar, Jasna Gospić, Filip Žmaher, Boris Režak, Mirza Selimović, Davor Jovanović, Bojana Stamenov i Marko Tolja, Kristijan Rahimovski, Maja Sar, Dejan Najdanović Najda, Bojan Marović, Lukijan Ivanović, Igor Simić, Saška Janković Janks, Angelina i Boris Pingović.

Milena Vasić i Srđan Timarov Promo/Nikola Ristić RTS
 

Osim publike u Kombank dvorani, ovogodišnje izdanje festivala "Beogradsko proleće" mogu uživo pratiti u direktnom prenosu i gledaoci RTS1, RTS Svet, slušaoci Prvog programa Radio Beograda. Prenos će biti omogućen i preko multimedijalne platforme RTS Planeta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike