"Promenada" za Srđana Timarova

17.12.2020

06:02 >> 10:09

0

Autor: Dejan Ćirić

Poznati glumac osvojio je prestižno pozorišno priznanje

"Promenada" za Srđana Timarova
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Internacionalni festival pozorišta (IFP) u Vrnjačkoj Banji počeo je sinoć onlajn zbog situacije sa pandemijom, a nagradu “Promenada” dobio je glumac Srđan Timarov, za poseban doprinos razvoju pozorišne umetnosti, saopštila je direkcija festivala.

Nagrada “Promenada” je otišla i Fakultetu savremene umetnosti (FSU) iz Beograda za akademski doprinos, dok je Opština Vrnjačka Banja nagrađena za podršku lokalnom razvoju kulture i umetnosti.

Timarov je izuzetno tražen pozorišni glumac, zaposlen u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde nosi dobar deo repertoara, a godinama igra u putujućoj hit predstavi “Kerovi” sa Aleksandrom Srećkovićem Kuburom.

Pročitajte još

Na otvaranju IFP onlajn prikazana je predstava “Naša priča“, klase studenata FSU profesora i glumca Branislava Lečića.

Festival traje do 18. decembra i na ceremoniji zatvaranja biće predstavljeni rezultati simbolično nazvane ankete “Kulturom protiv Korone”, o stanju i izazovima kulture u doba pandemije.

Danas, od 19 sati, na repertoaru je kolažna predstava “Šekspir naš savremenik”, diplomski ispit studenata glume u klasi Vide Ognjenović i asistenta Jovane Todorović na FSU. Projekat sadrži odlomke iz čuvenih Šekspirovih dela „Romeo i Julija“, „Otelo“, „Hamlet“, „Ričard III“ i „Kako vam drago“.

ATA Images/Antonio Ahel

Sutra je na programu predstava “Jedno pomalo neprijatno iskustvo” koja gledaoca stavlja u ulogu književnog kritičara na skupu svojih kolega, na kome će svoju poeziju čitati Henri, mladi, nadobudni pisac, naoružan nejasnoćom o postojanju kritičara.

Pozorišni festival u Vrnjačkoj Banji osnovan je 2019. godine, a pokrenulo ga je udruženje građana KUNST Lab (kultura, umetnost i nauka za stanovništvo). Cilj festivala je da stanovnicima Vrnjačke Banje i posetiocima “kraljice turizma” pruži kulturne i umetničke sadržaje na najvišem nivou i tako unapredi ukupnu ponudu ove turističke destinacije u Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike