Džilijan Anderson: Povratak u „Dosije X“ samo pod jednim uslovom

03.04.2022

05:30

0

„Neću da se vraćam u prošlost“, istakla je glumica

Džilijan Anderson: Povratak u „Dosije X“ samo pod jednim uslovom
Dosije X - Copyright Profimedia

Zvezda “Dosijea X”, Džilijan Anderson, bila je glasna o svom razočaranju kako su stvari ispale za Dejnu Skali u 11. sezoni serije, potvrđujući njenu nezainteresovanost da ponovi svoju ulogu u više navrata, ali je nedavno priznala da bi bila voljna da se vrati franšizi, ali samo ako bi došlo do potpune promene pisaca koji stoje iza projekta.

Pošto je prošlo skoro 30 godina otkako je publika prvi put upoznala Skali, Andersonova veruje da bi koncept trebalo da se „oživi“ novim kreativcima, inače bi ona samo održavala ideju od koje se već umorila.

"Dosije X"/Profimedia
 

- Osećam se kao neka “stara ideja”. Radila sam to toliko godina, a završilo se tako nesrećno - rekla je glumica za Variety i dodala:

 - Da bismo uopšte započeli razgovor o još jednoj sezoni, trebalo bi da postoji potpuno nova grupa pisaca i da se preda štafeta kako bi se osetilo da je to nešto novo i progresivno. Dakle, neću da se vraćam u prošlost - zaključila je Andersonova.

Posle prvobitne serije koja se završava sa devetom sezonom, glumica se vratila u filmu iz 2008. godine, a zatim su usledile sezona 10 (2016.) i sezona 11 (2018.).

Uprkos uzbuđenju koje je pratilo sve ove projekte, poslednja sezona je otkrila da je Vilijam, Skalin sin, bio rezultat testova i veštačke oplodnje od strane Pušača, a ne od vanzemaljaca ili Foksa Moldera.

Dejvid Duhovni i Džilijan Anderson, serija "Dosije Iks"/Profimedia
 

Ne samo da su fanovi bili razočarani ovim otkrićima, već je i sama Andersonova  na Tviteru posle otkrivanja Vilijamovog pravog oca objavila:

“Oh, bože, da li me ikad čuješ”, pored GIF-a njenog lika, naizgled podržavajući kritike obožavalaca na tretman Dejne Skali.

Ipak, Skali je svakako ostavila veliki trag kod kod gledalaca.

- Mislim da je to bilo više samo: “Ovo je žena koju nisam ranije video na televiziji, ona je tako jedinstvena” - kaže Andersonova.

"Dosije X"/Profimedia
 

Dok se Skali u to vreme smatrala progresivnom figurom, glumica je ipak priznala:

- Očekivalo se da idem iza Dejvida Duhovnija kada bi naši likovi došli do ulaznih vrata ljudi koje smo istraživali. Bilo je stvari protiv kojih sam se pobunila.

Kreator serije Kris Karter se ranije osvrnuo na zabrinutost fanova u vezi sa tim otkrićima iz jedanaeste sezone, ali je takođe nagovestio da možda nismo videli kraj serije, sa ili bez Andersonove.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: headliner.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike