Andrija Kuzmanović i Anđelka Prpić između drame i komedije: Snima se film „Ala je lep ovaj svet“ (FOTO)

24.03.2022

18:00

0

Glavni lik Bata je zamišljen kao "tragikomičan lik"

Andrija Kuzmanović i Anđelka Prpić između drame i komedije: Snima se film „Ala je lep ovaj svet“ (FOTO)
al_je_lep_ovaj_svet_set_23032022_0055 - Copyright ATAImages/ Amir Hamzagić

Režiser Filip Čolović trenutno snima film "Ala je lep ovaj svet" u kome glavne uloge igraju Andrija Kuzmanović i Anđelka Prpić, uz Nikolu Pejakovića, Andreja Šepetkovskog i druge, koji bi trebalo da se pojavi u bioskopima na jesen.

Novinarima koji su mogli da prisustvuju snimanju u staroj industrijskoj zoni na Dorćolu, Čolović je rekao da će se film razlikovati od serije "Šetnja sa lavom", koju je donedavno radila ista ekipa na osnovu scenarija koji je napisao sa Šepetkovskim.

- To su zasebna dela. Imaju drugačiju dramaturšku strukturu. Čak smem da kažem da će i određene scene koje će ući i u seriju i u film biti drugačije čitane. Film bi trebalo da ima potpuno drugačiji sentiment od serije - rekao je Čolović.

ATAImages/ Amir Hamzagić
 

Kaže da su, pošto je pre nekoliko meseci počelo snimanje serije "Šetnja sa lavom", sada došle na red i scene za film, a da bi sve trebalo da bude gotovo za dve nedelje.


On je objasnio da okosnicu projekta čini stari komad Šepetkovskog koji se bavi "ljubavnom pričom na potpuno drugačiji način, bavi se pitanjem duhovnosti i vrednosti".

"Ala je lep ovaj svet" će se dramaturški jako razlikovati od "Šetnje sa lavom", a Čolović kaže da će film biti malo nadrealniji, komičniji zahvaljujući doprinosu Pejakovića.

U "Šetnji sa lavom" Pejaković se pojavljuje u jednoj sceni, dok je u filmu stožer i gura ga "u komičnu stranu, koju imamo i u seriji na drugačiji način".
ATAImages/ Amir Hamzagić
 

- Tumači propalog anđela koji ima zadatak da spaja ljude, ali mu ne polazi za rukom zbog toga što spaja nespojivo. Veruje da u svima klija ljubav, ali njegovi slučajni uzorci nikako da uspeju. U jednom trenutku poželi da spoji dvoje glavnih junaka koji nemaju mnogo zajedničkih stvari - rekao je reditelj.

U filmu koji produciraju Telekom Srbija i kuća Blue Butterfly Kuzmanović je Bata, smotani intelektualac postaje glavni mangup, Prpić je Una, brzopleta i površna selebriti voditeljka počinje da traga za smislom života, a Šepetkovski se kao policijski inspektor Trišić pretvara u istaknutog poznavaoca filmske umetnosti.

- Jako je zanimljivo napisano i mislim da priča vodi negde. Napisano je kao komedija ali mi je igramo kao dramu. Mislim da smo našli momenat između drame i komedije - rekao je Kuzmanović novinarima.

ATAImages/ Amir Hamzagić/
 

Rekao je i da je Bata zamišljen kao "tragikomičan lik koji sve doživljava kao neku tragediju i životnu školu, a zapravo sve što se dešava oko njega je komedija, ali je njemu najmanje smešno".


Prpić je rekla da često čini da je njen lik "na ivici ukusa i stila" i da bi "bilo lepše da je malo više svoja", ali dodaje da vremenom vidimo da je "tu sa razlogom i da je devojka koja ima itekako osećanja i dubinu".

- Meni je bilo najzanimljivije u tumačenju Une da nađem meru između neukusa, povremenog, i simpatija koje treba da izazove - rekla je Prpić. U ostalim ulogama su Anica Dobra, Bane Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Slobodan Ćustić Miljana Gavrilović i drugi.

Ćustić prvi put u karijeri igra upravnika zatvora, u koji dolazi Bata, i kaže da mu je bilo zanimljivo snimanje u Zabeli gde se družio sa pravim upravnikom.

- To je poseban profil ljudi, to ne može svako da radi. Treba imati strašno mnogo razumevanja i surovosti. Kontradiktorno, teško, spojivo i savladivo u čoveku. Tako da je uloga koju igram jedna od zanimljivijih u poslednjih desetak godina - rekao je Ćustić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike